Nakon pet sezona vođenja seniora KK Škrljeva, trenera Dragojevića na klupi Škrljeva zamijenio je srebrni olimpijac…

Uprava KK Škrljeva smijenila je dugogodišnjeg trenera Škrljeva koji je u gotovo pet sezona osvajao sedmo, četvrto i dva naslova prvaka u drugoj ligi zapad. Kizo je ostavio momčad na prvom mjestu sa dva poraza i šesnaest pobjeda, četiri kola do kraja borba za naslov je neizvjesna, međutim ipak u rukama košarkaša Škrljeva.

“Zoran Kizo Dragojević je preuzeo momčad još u sezoni 2010/11, rast Kluba iz sezone u sezonu, te konačno osvajanje dva naslova zaredom, te vrlo dobra prezentacija u kvalifikacijama velika je zasluga Kize, kojemu u privatnom i sportskom životu želimo sve najbolje. Sigurni smo da se njegov sportski put nastavlja, jer je riječ o velikom zaljubljeniku u košarku i u konačnici našem prijatelju.

Međutim, smatramo da ova momčad, može i mora puno više, porazi su sastavni dio sporta, ali pristup, želja i odgovornost momčadi nije na razini koju ovaj Klub zaslužuje. Pred nama su četiri kola u kojima imamo priliku osigurati treći naslov zaredom i nadamo se da će novi trener naći načina za “razbuditi” momčad i ponovno ugraditi agresivnost i glad za pobjedama u naše igrače. Sa Kizom se rastajemo prijateljski, bez ružnih riječi i za svaku je pohvalu njegov jučerašnji rastanak s igračima kojima je poželio sve najbolje u daljnjim utakmicama.

Aramisu Nagliću želimo dobrodošlicu, nezahvalno je preuzimati momčad u ovako zahtjevnom trenutku, međutim smatramo da je najlogičniji potez ove uprave uzeti iskusno košarkaško ime koji može pomoći našem Klubu”

Uprava kluba

Aramis Naglić
U impresivnoj je karijeri igrao za “Kvarner”, “Jugoplastiku”, “Zadar”, KK Cibonu i KK Slovakofarma (Slovačka). Kao igrač je s “Jugoplastikom” osvojio naslove prvaka Europe 1990. i 1991. godine. Bio je u ekipi reprezentativaca koji su 1992. godine na OI u Barceloni osvojili srebrnu medalju. Naglić je više od dva desetljeća (80-ih, 90-ih i 00-ih) igrao na poziciji krila. Kao član reprezentacije 1992. godine dobitnik je Državne nagrade za šport “Franjo Bučar”. Otišao je u igračku mirovinu nakon što je je u 41. godini sa Zadrom postao prvak Hrvatske.

Kao najtrofejniji riječki košarkaš u igračkoj se mirovini okrenuo trenerskoj školi. Do sada je vodio seniore Goranina, Crikvenice i Kvarnera 2010, da bi 2013. novi trenerski angažman pronašao u Slovačkoj, s Interom iz Bratislave s kojima je osvojio i naslov prvaka Slovačke.