Kus bi se trebao priključiti momčadi krajem kolovoza te biti na raspolaganju za prijateljski turnir u Udinama koji je na rasporedu u prvom vikendu rujna, kaže Naglić.

Iako je velikim dijelom misli usmjeren na ovoljetnu reprezentativnu akciju koja je u punom jeku, trener košarkaša Škrljeva Aramis Naglić na stalnoj je vezi s Mavrincima. Telefonske linije na relaciji Zagreb – Škrljevo rade neprestano, nekad euroligaš a danas Naglićev pomoćnik Mirko Ščekić upućuje Naglića u sve detalje vezane za popunu kadra, rad košarkaša i trenažni proces koji je otpočeo početkom ovog tjedna. Prvu će, možda i jedinu priliku do kraja Europskog prvenstva koje 5. rujna počinje u Zagrebu za dolazak na Mavrince Naglić imati 20. i 21. kolovoza, kada reprezentacija Hrvatske ima dva slobodna dana, prije nastavka priprema u Zagrebu.

– Svakodnevno sam u kontaktu s mojim asistentom Ščekićem, razgovaramo o svemu u klubu. Prolazi prvi tjedan testiranja, imali smo prilike vidjeti izvjestan broj uglavnom mladih igrača, igrača zaštićenog godišta. Neki će možda ostati, s nekima ćemo se oprostiti već nakon prvog tjedna njihove probe. U kontekstu dolazaka, bit će tu još novih imena u narednim tjednima. Generalno, imamo dosta vremena za ekipiranje, rekao je Naglić.

Ono najvažnije pitanje vezano je uz 37-godišnjaka koji je do proljeća igrao u Ciboni. Dečko s Vežice, Davor Kus trebao bi do kraja mjeseca stići u Škrljevo, stvari su na 99 posto riješene.

– Čuo sam se s njime baš danas, razgovarali smo dugo i mislim da smo na korak od njegovog dolaska u naš klub. Mislim da bi se pored Kusa trebali zahvaliti i Jasminu Perkoviću, to su sjajni ljudi i na terenu i izvan njega, od njih će naši mladi košarkaši jako puno naučiti, kao što to u Kvarneru rade od Siniše Štembergera. To su tri istinske legende riječke košarke, mora nam biti stalo da ih imamo u našim klubovima, kaže Naglić.

Kus bi se tako trebao priključiti momčadi krajem kolovoza te biti na raspolaganju za prijateljski turnir u Udinama koji je na rasporedu u prvom vikendu rujna. Nije to kasno, barem je Kus poznat po svojoj profesionalnosti. Njegovi su treninzi i dalje svakodnevni, neće biti problema oko njegovog priključivanja i uigravanja.

Naglić veli kako izjava Davora Velčića koju je dao prije nekoliko dana oko mogućeg ulaska u Ligu za prvaka zvuči ipak malo prenapuhano. Trener zelenih svjestan je da će prva A-1 sezona po mnogočemu biti teška,

– Nije naš cilj boriti se za Ligu za prvaka, moramo ipak biti ponešto realniji. Nema u toj priči podloge, pogotovo ako znamo da smo novaci u ligi i da još uvijek prema profesionalnoj košarci imamo puno nedostataka. Igrači u drugim klubovima imaju veći fond treninga, mi ćemo se u njihovom društvu pokušati snaći i predstaviti na najbolji mogući način, završio je trener Škrljeva.

Naglić je s reprezentacijom aktivan do posljednjeg tjedna rujna, do kada će biti na raspologanju kao pomoćni trener aktuialnog izbornika Velimira Perasovića. Neće biti puno vremena za odmor, službene utakmice za novog prvoligaša s Mavrinaca počinju trećeg dana listopada.

Novinar: Patrik Mršnik | Fotografije: Krešimir Černeka