Izabranici Aramisa Naglića zasad su uz šibenski Jolly, njihove sljedeće suparnike jedina momčad s dva izgubljena susreta u prva dva kola A-1 lige.

Šteta, jer Škrljevčani su u četvrtoj minuti imali vodstvo od 16:2 u svojim rukama.Takav početak nije bio dovoljan, Bakarani su pali u nastavku te na kraju stisnuli šake boljem protivniku.

– Dogodile su nam se već neke uobičajene stvari. Odlično smo otvorili susret, naša četiri startera (Rogić, Kus, Perković, Stipčić, op.a.) odradila su sjajan posao u uvodu utakmice. Nakon toga smo pali, opet pritom učinili neke pogreške što je uz njihovih trinaest trica bio recept za naš novi poraz, rekao je trener Škrljevčana Aramis Naglić nakon utakmice.

Iako je gostujuća momčad ove subote u Velikoj Gorici na poluvrijeme otišla s četiri koša prednosti, ona se do 24. minute popela na deset (38:48) poena. Izgledalo je kao da će se nastaviti povećavati, ali opet se bio dogodio blackout, zamračenje koje je susret sredinom četvrte četvrtine odvelo na stranu domaćina. Naglić će reći – nije se dogodio poraz, samo nova lekcija…

– Nismo na lošem putu. Ako se pogleda veći dio prvog i nešto drugog poluvremena mislim da mogu biti zadovoljan. Naravno da me ne zadovoljavaju porazi u rezultatskom smislu, ali stvari se popravljaju. Sada se vidi koliko znače kvalitetne pripreme, odigrali smo malo prijateljskih utakmica na ljeto, ja sam kroz njegovu veliku većinu bio odsutan, no nikad nije kasno za krenuti s dobrim rezultatima, kaže Naglić.

Možda već sljedeće subote kada će Mavrinci ugostiti prvu, opet povijesnu A-1 ligašku utakmicu. Susret protiv Jollyja iz Šibenika bit će prilika za prve bodove, jer protivnik je momčad koja u prva dva ogleda ove sezone također ima dva poraza. Istina je, dogodili su se protiv Splita i Zagreba, ali ni škrljevski raspored nije ništa lakši. Pred punom dvoranom na Mavrincima malo će koja momčad imati objektivne šanse za pobjedu bez borbe do posljednje sekunde.

– Veseli me to što ćemo u svojoj dvorani započeti nadmetanje s ekipama koje su u našem rangu. Mogu reći da je Jolly dobra momčad koja se također nije nadala porazima u uvodu prvenstva. Očekivali su više, za razliku od nas koji smo se jednoj pobjedi samo potajno nadali. Nema panike, mi znamo da moramo još puno raditi, a znali smo i da bi start u sezonu mogao biti ovako traumatičan. Ipak, nema nikakve panike, svjesni smo svojih mogućnosti i na dobrom smo putu, kaže Naglić.

Podvukao je da bi bilo dobro kada bi se već spomenutoj četvorci priključila klupa. Ako uz četvorku Rogić – Kus – Perković – Stipčić pridodamo startnog centra Radunića koji po vokaciji, ali i po ‘zaštićenom’ godištu mora biti unutra, onda dolazimo do podatka da je ta petorka postigla 74 od ukupno 79 poena. Tek trica Juričića u završnici odnosno dva Modićeva poena učinak su igrača s klupe. Nisu zabili Bilalović za 14 minuta, Surina za 11, a Velčić, Prostran i novopridošli Ceranja nisu ni trebali skidati trenerke…

– Klupa nije dala ono što se od nje očekuje, a to je da u odsudnim trenucima adekvatno nadomjesti igrače koji su u petorci. Morat ćemo raditi na ujednačavanju startera i ‘benchera’, trebaju nam i šesti i sedmi igrač koji će u svakom trenutku uskočiti. Iz treninga u trening dobivamo na energiji, radi se naporno i kvalitetno, uvjeren sam da će rezultat na kraju doći, rekao je Naglić.

Novinar: Patrik Mršnik
Fotografija: Siniša Barčić/Creative Media