Trebali smo kod Jazina možda inzistirati na vanjskom šutu bez kontakta, iako da smo igrali doma vjerovatno bi i sam kriterij suđenja bio nešto drugačiji, kaže Aramis Naglić, za SportCom…

Škrljevčanima dobro dolazi desetodnevna pauza u napornom programu kvalifikacija za ulazak u A-1 ligu sljedeće sezone. Sve je krenulo kao iz pjesme, s tri uvodne a k tome i uvjerljive pobjede protiv Podravca, Požege i Hermes Analitice ne bi li stalo minulog utorka u Zadru kod Jazina. Dalmatinsko je gostovanje tako ponovno bilo kobno za zelene u kvalifikacijama. Lani je Kaštel Sućurac odnio snove o A-1 ligi, prije dvije sezone prejaka je utvrda bio šibenski Baldekin. Već je rezonirano da poraz od Jazina ne boli, jer su Škrljevčani i dalje na prvom mjestu, ali plaše dvije stvari. Prva objedinjuje loš ulazak u utakmicu i loš završetak iste.

– Otišlo je na kraju na njihovu stranu, rekao bih zato jer nismo imali ozljeđenog Milekića, mada je i Vidmar svoju rolu dobro odigrao ali ipak je u tom fizičkom smislu malo inferiorniji i od Milekića ali i od igrača Jazina. Usto, nismo uspjeli realizirati dva-tri napada kada je trebalo, tražili smo kriva rješenja i očekivali da će netko svirati prekršaj u našu korist a to se na gostujućem terenu ne događa baš uvijek. Trebali smo možda inzistirati na vanjskom šutu bez kontakta, iako da smo igrali doma vjerovatno bi i sam kriterij suđenja bio nešto drugačiji, kaže Aramis Naglić trener Škrljeva.

Druga stvar koja je plašila Naglića, upravu i navijače kluba je ozljeda Marka Milekića. Iako je 20-godišnjem Puljaninu pridošlom iz Zagreba stradao zglob, a prve prognoze upućivale na kraj sezone za njega, čini se da će ipak biti spreman za nadolazeće obveze Škrljeva. Raduje to Naglića, riječ je ipak o igraču koji puno pomaže u svakom pogledu.

– Moramo znati da je zaštićen igrač, ali i bez toga od njega imamo samo jako puno koristi. Drži nam skok-igru, energetski je vrlo jak i kao takav se odlično uklapa u naš tim. Vijesti oko sanacije ozljede su pozitivne, ide na svakodnevnu terapiju i mislim da bi mogao konkurirati za sljedeću utakmicu, kaže Naglić.

Ona je na rasporedu 2. svibnja kada momci iz bakarskog zaleđa putuju u Virje kod Podravca, koji je na domaćoj premijeri na Mavrincima ostao na 42 koša zaostatka.

PATRIK MRŠNIK / SPORTCOM
FOTO: Lario TUS