Košarkaški klub Adria Oil Škrljevo objavio je sljedeću vijest:

Košarkaški klub Adria Oil Škrljevo započeo je slaganje ekipe za narednu košarkašku sezonu 2021./2022.

Uprava kluba krenula je od vanjskih pozicija, pa je produžila ugovore sa dva lanjska bitna igraća u osvajanju šestog mjesta u HT Premijer ligi Josipom Barnjakom i Tonijem Jelenkovićem.

Kastavac Barnjak tako će i petu sezonu za Zelene igrati na bekovskoj poziciji i svojim koševima davati obol pobjedama Škrljeva.

Zadranin Jelenković na poziciji razigravača, trebao bi opet predvoditi napad ekipe sa Škrljeva, te u paru sa Barnjakom biti prva opcija u startnoj petorci trenera Damira Rajkovića.

Zadovoljan sam završenim pregovorima sa mojim klubom i potpisom novog ugovora naglasio je Barnjak.

– Spremam se individualno i željno očekujem početak priprema polovicom kolovoza. Očekuje nas nastup u HT Premijer ligi i jednoj od regionalnih liga. Smatram da će iskorak u neku od regionalnih liga očvrsnuti ekipu i da će Škrljevo, kao i Gorica prošle godine, nastupom u jačoj ligi biti jača i lakše odigravati utakmice sa slabijim ekipama u HT Premijer ligi. Očekujem da će uprava složiti dobru ekipu, te da ista može napraviti korak više u domaćem prvenstvu, naglasio je Kastavac.

Slično kazuje i Toni Jelenković, kojem je drago da će i ove sezone igrati sa Barnjakom u ekipi.

– Prošle sezone, nakon povratka sa Islanda, preporodio sam se u Škrljevu. Igranje sa Barnijem u paru bilo mi je super. Pred nama je nova sezona i nastup u dva natjecanja. Biti će to test da vidimo što ekipa može, kada igra u dva sustava, naglasio je Jelenković.

Navijači Zelenih sa Škrljeva očekuju nove poteze uprave kluba koja nastavlja slaganje ekipe, pa bi uskoro mogli zaredati i novi potpisi, kao i produženje vjernosti nekog od igrača iz prošlosezonskog sastava.

www.sportcom.hr

Kristian Sirotich