Ovosezonsko pravilo da protiv najboljih igra najbolje, Alkar je potvrdio i u srazu sa uvjerljivo vodećom momčadi HT Premijer lige za ostanak.

Osim početnog ispitivanja snaga, kada smo bilježili i vodstvo Adria Oil Škrljeva 8:4, ostatak utakmice protekao je u dominaciji sinjske momčadi. Zagospodarili su domaći parketom, pogotovo u dijelu oko samog obruča. Serijom ubačaja Vučića i Louiserrea, Alkar je brzo stigao do dvoznamenkaste prednosti. Nakon uvodnih deset minuta Sinjani su na kontu imali 12 koševa viška (25:13).

Nastavili su domaći i u drugoj dionici bazirati napadačke akcije na područje reketa pa je u 13. minuti  svijetlilo 34:16. Do odlaska na veliki odmor Škrljevo umanjuje razliku ponajprije zahvaljujući Rajčiću koji je za kratko vrijeme ubacio 10 koševa. Obzirom na razvoj događaja u prvom poluvremenu,  minus 11 je bio sasvim prihvatljiv rezultat za goste.

No to im nije dalo zamah za nešto više u nastavku. Sinjani su treću četvrtinu otvorili sa 7 uzastopnih koševa čime se definitivno usmjerili  utakmicu u željenom smjeru.  Kad je u 28. minuti Lukačić ubacio za +27 (69:42) pitanje pobjednika bilo je riješeno.

Iako su gosti uspjeli smanjiti na 79: 65, nešto više od 3 minute prije kraja, opasnosti za domaće nije bilo. Mlade Alkarove snage zaključile su utakmicu sa 9 uzastopnih koševa za konačnih 88: 65.

Prvoj Alkarovoj pobjedi u Ligi za ostanak najviše su doprinijeli kapetan Vučić sa 18, Louiserre sa 14 i mladi Tomašević sa 13 koševa. U redovima gostiju, kojima je jako nedostajao kapetan Barnjak, bolji od ostalih bili su Rajčić sa 17, Zovko sa 16 (10 skokova) i Jelenković sa 13 koševa (10 skokova i 8 asistencija).