Košarkaši Adria Oil Škrljeva nastavili su serijom dobrih igara, treću pobjedu u nizu momčad trenera Damira Rajkovića ostvarila je protiv Vrijednosnica Osijek i na taj način uoči doigravanja osigurala najmanje šestu poziciju, ali su još uvijek ostali u igri i za peto mjesto.

– Drago mi je da smo zacementirali to šest mjesto, to nam je bio prvi cilj, ali i da zadržimo priključak za to peto mjesto i ako se otovori prilika da je možemo zgrabiti, kazat će Antonio Boban, kapetan Adria Oil Škrljeva, koji je utakmicu protiv Osječana završio s 15 poena (6-10 šuti iz igre, 3-5 šut za tri poena).

Nije pobjeda protiv Vrijednosnica bila neočekivana, štoviše Škrljevčani su samo opravdali ulogu favorita potvrdivši još jednom da dobre igre ove sezone nisu bile slučajne.

– Ovo je rezultat cjelogodišnjeg rada, nismo mi sada slučajno u dobrom ritmu, tijekom čitave sezone igramo na  visokoj razini, lijepu košarku, agresivnu i rezultati su tu. Forma je dobro tempirana, imali smo te dvije ozljede koje su nas malo poremetile, ali smo dobro odreagirali, nisu se primjetili izostanci Adnana Arslanagića i Frana Pilepića i sada se samo nadamo da ćemo njihovim povratkom još malo podignuti formu za razinu više, nastavit će kapetan Boban.

Sljedeći suparnik Škrljevčanima je Split, zaostala utakmica 27. kola igrat će se u četvrtak.

– Reći ću isto što kažem uoči svakog nastupa protiv ABA-ligaša. Te utakmice su teške, ali mi u svaku utakmicu ulazimo maksimalno angažirano i idemo na pobjedu. Treba samo biti maksimalno koncentriran svih 40 minuta, oni kažnjavaju u svoju korist svaku grešku  i to moramo anulirati na minimum. Uopće ne razmišljamo o tome u kakvom će stanju doći, mi se pripremamo kao da oni dolaze maksimalno motivirani za našu utakmicu, pripremamo se kao za svakog ostalog suparnika. Bilo kakve kalkulacije nemaju nikakvog smisla, reći će Boban.

Iza kapetana momčadi je više nego solidna sezona, kao uostalom i iza čitave momčadi, snaga koje je nekako najviše do izražaja došla baš u ovom periodu kada su ostali bez dva itekako važna igrača, a na rezultatu se to u konačnici uopće nije osjetilo.

– Imamo dobro posloženu ekipu, lijepo se nadopunjavamo, složni smo na i van terena. Momčad uvijek izbaci pojedinca, pitanje je samo tko će u kojoj utakmici biti najraspoloženiji, zaključit će Boban.

www.sportcom.hr

Kristian Sirotich