Za portal SportCom trener Rajković ocijenio je sezonu, pojedince i razmišljanja za bolje sutra…

Košarkaši Škrljeva zaključili su sezonu visokom pobjedom u susjedskom derbiju protiv momčadi Kvarnera 2010.

Derbi koji je to bio samo na papiru, jer se mnogo prije susreta znalo da je momčad Škrljeva apsolutni favorit, te je razultat utakmice samo još jednom pokazao da su Škrljevčani preuzeli primat u regionalnoj košarci.

Sezona za Škrljevo nije počela obećavajuće, zabilježeni su uzastopni porazi pod vodstvom mladog trenera Luke Bujasa, te se uprava kluba nakon devet odigranih kola, početkom prosinca prošle godine, odlučila na smjenu i dovođenje iskusnog stručnjaka Damira Rajkovića.

Rajković je pozitivno šokirao momčad koja je reagirala pobjednički, a dolaskom dvojice iskusnih igrača, Perkovića i Štembergera, Škrljevo je dobilo prepoznatljiv stil igre i pobjednički mentalitet koji je doveo do velike i povijesne pobjede nad višestrukim prvakom Hrvatske, momčadi Cedevite.

Rajković je i više nego zadovoljan završenom sezonom, ali za nadolazeću sezonu je vrlo oprezan i svjestan da će biti mnogo teža od upravo završene.

Možemo reći da je sezona bila izuzetno uspješna, pogotovo ovaj drugi dio u kojem smo se uspjeli stabilizirati i dovesti klub na nivo igara koje su bile dovoljne da zadržimo prvoligaški status. Mislim da smo napravili dobar posao i pokazali smo da momčad zaslužuje da bude u prvoligaškom društvu. Dovođenjem Perkovića i Štembergera znali smo prepoznati točno ono što nam je falilo u momčadi. Iskustvo koje je su oni donijeli i svojim brzim uklapanjem u momčad dali su svoj obol u uspjehu momčadi, rekao je Rajković.

Dolaskom Rajkovića Škrljevo je najviše profitiralo buđenjem Briana Williamsa koji je na početku sezone bio potpuno zanemaren.

Svaki trener ima neke svoje vizije igre i posebno viđenje pojedinaca. U slučaju Williamsa možda se radilo o propustu bivšeg trenera, koji jednostavno nije zamjetio prednosti tog igrača. Ono što sam ja primjetio već na prvom treningu je ogromni potencijal kod tog igrača ne samo za našu momčad već i za mnogo više. Normalno da mu treba još puno iskustva jer to je ipak mlad igrač koji je stigao direktno sa fakulteta u Americi, nema nikakvo europsko iskustvo, ali vidjelo se da ima određenu kvalitetu. Postao je igrač koji nas je vukao i donosio nam je dodatnu kvalitetu. Zašto se to nije primjetilo prije je ipak pitanje za nekog drugog, izjavio je Rajković.

Za slijedeću sezonu sigurno je da Rajković ostaje na klupi momčadi, a što se tiče igračkog kadra trener priželjkuje ostanak većine igrača uz poneku korekciju.

U prvom redu bih volio da većina momčadi ostane u sastavu kojim bi ušli u iduću sezonu. Sigurno da bi trebalo momčad oplemeniti i nadograditi i treba voditi računa da momčad ima veliku energiju i iskustvo jer iduća sezona će biti izuzetno teška pošto znamo da će četiri momčadi ispadati iz lige. Zato je potrebno da momčad od početka sezone ima jedan stabilan uzlet bez velikih oscilacija. Ono što znamo da nam teba u momčadi je sigurno visoka trojka, viši igrač za vanjske pozicije, koji bi uz sadašnji sastav momčadi bio potreban za jedan iskorak da možemo ući u borbu sa jačim momčadima u ligi, rekao je Rajković.

Škrljevo se nametnulo kvalitetom kao prvi košarkaški klub u regiji, pogotovo ispadanjem Kvarnera 2010 iz prvoligaškog društva.

Sigurno je da Škrljevo kao jedini prvoligaš postaje nositelj kvalitete i svi ljubitelji košarke će to prepoznati. Meni je osobno jako žao što je momčad Kvarnera 2010 ispala iz elitnog društva i normalno da bih volio kao košarkaš da imamo što jače klubove u najvišem rangu natjecanja. Zašto je došlo do pada Kvarnera 2010, ne znam i vjerovatno postoje relevantniji ljudi koji će to objasniti. Ono što sam ja primjetio je to da Kvarner 2010 nije napravio nešto slično kao Škrljevo u polusezoni, odnosno nije se adekvatno pojačao. Takav odnos i politika kluba ulaskom u drugi dio sezone nije bio dobar i meni je izuzetno žao što se to desilo, rekao je Rajković.

Rasplet sezone u play offu Rajković vidi ovako:

U kakvom je sada stanju Cedevita, uvijek bih prednost dao Ciboni i mislim da je ta momčad jedan pritajeni favorit. Sigurno da im neće biti lako protiv Zadra, jer znamo da Zadar ima iskustvo ABA lige. U realnom play offu vidim parove Cedevita i Šibenik, te Cibona i Split. U finalu sigurno Cedevita protiv Cibone i u tom finalu ne bih odpisivao Cibonu, zaključio je Rajković.

www.sportcom.hr