– Trebala nam je ta pobjeda da nas malo smiri nakon dvaju teških poraza. Prvo je poluvrijeme bio dosta visok rezultat jer nismo dovoljno ozbiljno ušli u utakmicu, ali čim smo postavili kriterije obrambeno i napadački u trećoj četvrtini, do kraja smo dosta lagano došli do velike razlike – rekao je trener Damir Rajković.

RIJEKA Košarkaši Adria Oil Škrljeva vratili su se pobjedama. Nakon dvaju uzastopnih neugodnih poraza protiv Cibone i Zadra, igrači Damira Rajkovića opravdali su u subotu ulogu favorita protiv pretposljednjeg Furnira. Međutim, iako su naposljetku pobijedili 16 poena razlike, niti ta utakmica nije krenula glatko.

– Trebala nam je ta pobjeda da nas malo smiri nakon dvaju teških poraza. Prvo je poluvrijeme bio dosta visok rezultat (52:48) jer nismo dovoljno ozbiljno ušli u utakmicu, odnosno nismo poštovali ono što smo se dogovorili prije susreta. No čim smo postavili kriterije, obrambeno i napadački u trećoj četvrtini, do kraja smo dosta lagano i sa suvislim akcijama, pogotovo obrambenim kretanjima, došli do velike razlike, slomili ih i zaključili utakmicu – rekao je trener Damir Rajković.

Ta je pobjeda »bacila« Škrljevčane na peto mjesto prvenstvene ljestvice, ali pitanje je koliko dugo će se zadržati na tom mjestu.

mamo još četiri kola uz zaostalu utakmicu sa Splitom, ali teško da ćemo prestići Sonik. Iako su trenutačno iza nas, oni imaju nekoliko zaostalih utakmica, igraju još s Cibonom i Splitom te ako izgube obje utakmice, bit će svejedno za jednu pobjedu ispred nas. Osim toga, imaju i prednost u međusobnom ogledu jer su nas pobijedili sva tri puta ove sezone tako da nam je zato ipak cilj zadržati šesto mjesto, dočekati doigravanje na tom mjestu, a onda ćemo vidjeti protiv koga ćemo igrati, pretpostavljam protiv Cibone ili Splita – komentira trener Škrljeva.

Ova pobjeda protiv Furnira izborena je bez Frana Pilepića i Adnana Arslanagića, no prema svemu sudeći oni bi se vrlo brzo trebali vratiti na parket.

– Pilepiću su zglobovi konačno u redu, sanirao je ozljedu. Nismo ga forsirali, mislim da smo dobro napravili što smo ga odmorili tih nekoliko utakmica. Nije lako igrati bez njih dvojice, ali sva sreća Pilepić se sigurno vraća protiv Alkara u sljedećem kolu, a vrlo smo optimistični i što se tiče Arslanagića. On ima u srijedu kontrolni ultrazvuk, očekujemo pozitivne vijesti što se tiče njegove ozljede trbušnog zida i nadamo se da će konkurirati za subotnju utakmicu. No svejedno ne mislimo ništa forsirati, želimo da potpuno zdrav krene u trenažni proces – zaključio je trener Rajković.