Davor Kus i Dino Cinac ovog su utorka i službeno postali dio rostera Aramisa Naglića za nadolazeću sezonu.

U punom su jeku pripreme košarkaša Škrljeva za novu sezonu, prvu u društvu odabranih hrvatskih klubova. Radi se svakodnevno, igrači na liniji teretana-parket a uprava na polju zatvaranja financijske i kadrovske konstrukcije. Mavrinci djeluju kao jedan od organiziranijih ‘mravinjaka’ gdje svaka jedinka ima svoj obujam posla i izvršava ga na maksimalnoj razini. Ne čudi stoga da projekt bakarskog četrdesetgodišnjaka koji se ove godine vinuo u nebesa prepoznaju svi, od sponzora do velikih igračkih imena.

Već je prethodnih dana bilo riječi o dvojici novih igrača. Davor Kus i Dino Cinac ovog su utorka i službeno postali dio rostera Aramisa Naglića za nadolazeću sezonu. Kus ostaje do kraja, Cinac vjerovatno samo do Nove godine, ali i to je veliko pojačanje u odnosu na situaciju kada ga ne bi bilo. Karlovački centar već je igrao za Škrljevo, proteklog vikenda predvodio je ekipu na pripremnom turniru u Udinama.

Bio sam na početku malo sumljičav prema potezu dolaska u Škrljevo, ali s vremenom je to nestalo. Posebice kada sam čuo da ću trenirati i provoditi vrijeme s dva velika košarkaša – Davorom Kusom i Jasminom Perkovićem. To za mene predstavlja veliko zadovoljstvo, na treningu dajem svoj maksimum uz igrače, dočekala me jedna ambiciozna i dobro posložena sredina. Sve mi se svidjelo, sada se samo nadam da ćemo napraviti što bolji rezultat ove sezone, rekao je Cinac.

Riječ je nakon njega dobio Kus, 38-godišnji razigravač koji se nakon petnaestak godina vratio u svoj kraj. Proveo je veći dio igračke karijere u Ciboni, s krajem prošle sezone se i umirovio, ali nije mogao odbiti poziv Škrljeva. Razgovori su počeli još za vrijeme A-1 kvalifikacija na proljeće, malo-pomalo sve je stiglo do potpisa jednogodišnjeg ugovora.

Kroz zadnjih nekoliko godina prilično sam vezan uz rad kluba, vežu me uz njega i neka osobna prijateljstva s igračima i strukom. Preko ljeta sam tražio svojevrsni ‘time-out’ zbog sebe, da vidim hoću li se moći pripremiti na izdržavanje još jedne sezone budući sam se već umirovio. Nakon par treninga vidio sam da u meni još ima motiva za postizanje uspjeha na parketu, također mi se svidjela cjelokupna priča u i oko kluba. Dvorana je puna na svakoj utakmici, iza toga svega sigurno stoji interes. Odazvao sam se na pomoć klubu, vidjet ću koliko će to biti na parketu, ali trudit ću se biti uz klub na svim poljima, rekao je Kus.

Proslavljeni riječki bek igrat će uz plejadu mlađih kolega, klub je uz njega još ranije ovog ljeta doveo i Jasmina Perkovića, bit će to dvojac ‘senatora’ uz koje će mladi napredovati. Momčad je već sada vrlo stabilna na svim razinama, valja napraviti završne uredske poteze na dovođenju razigravača, koji će gotovo sigurno biti ‘zaštićeno’ godište.

Prijelazni rok nikada nije gotov, uvijek smo i više nego aktivni u pogledu na tržište. U pregovorima smo s nekolicinom igrača tako da bi nas kroz neko vrijeme mogli pojačati još neki pojedinci. Gradimo ovu priču s jasnim ciljem, a taj je da u A-1 ligi ne želimo biti samo prolaznici, već i konkurencija svakome, rekao je na predstavljanju dvojice novih imena sportski direktor Škrljeva, Milan Vukajlović.

Što se dnevnih novosti tiče, Škrljevčani za petak imaju zakazanu provjeru protiv Portoroža na Mavrincima.

Uz ljude iz uprave kluba i dva nova igrača na predstavljanju su bila i još neka imena. Neno Pavinčić trebao bi se brinuti o klupskom marketingu i otvorenosti prema sponzorima, poznato ime s malih ekrana objeručke se prihvatilo nimalo jednostavnog projekta stvaranja imidža o novom ‘Divu iz predgrađa’. Uz Pavinčića, svoje mjesto na pressici našao je i Igor Milanović, zastupnik Costelle, službenog dobavljača vode za sljedeću sezonu. Costella je nakon nogometaša Rijeke prepoznala i košarkaše Škrljeva.

Produkcija: Creative Media
Novinar: Patrik Mršnik
Fotografije: Krešimir Černeka