Košarkaši Škrljeva odigrali su solidnu utakmicu protiv ABA ligaša i izgubili 74:65.

Škrljevo je dobro otvorilo susret protiv Zadra, koji se dosta mučio u organizaciji obrane.

Momčad Nevena Plantak nije ozbiljno shvatilo Škrljevo, koje se nije dalo omesti podcjenjivanjem te je uspješno pariralo domaćinu. Zadar je kroz prvu četvrtinu držao malu prednost, koju unatoč svojoj kvaliteti nikako nije mogao izgraditi. Cook je tricom u zadnjim sekundama prvog vartala zadržao Škrljevo na samo -3, 22-19.

Druga četvrtina nastavila se u istom tonu, ali Škrljevu su polako na naplatu počele dolaziti izgubljene lopte te mizeran obrambeni skok. Barać i Marinković su pod koševima uzimali sve što im je obrana Škrljeva pružala. Polako su se počeli odvajati te su pred kraj druge četvrtine i došli do dvoznamenkaste prednosti, koja je samo nastavila rasti do velikih +16. Škrljevo je bilo na rubu ponora, ali Williams i Konjević su zajedničkim snagama uspjeli napraviti seriju 9-2 te na predah otići s dostižnih -9 (41-32).

Zadar je nastavio u istom ritmu u trećoj četvrtini, gdje je nastavio kažnjavati svaku pogrešku Škrljevu. Pitanje pobjednika je bio riješeno kad je Zadar opet otišao na +16 krajem četvrtine. U zadnjoj dionici su izabranici Damira Rajkovića uspjeli iskoristiti blagdansko opuštanje Zadra za dolazak na respektabilnih -9 te konačnih 74-65.

Damir Rajković bio je zadovoljan prikazanim te je priznao da ga veseli rast momčadi na psihološkom planu: ” Nije bilo loše mada smo imali veliki pad krajem treće četvrtine kada je Zadar otišao na plus 18 koševa. Međutim, uspjeli smo stabilizirati glave, što mi je drago i bitno je da momčad nije potonula. To je pokazatelj da smo na dobrom putu da možemo učiniti još više na planu igre i mentalnoj stabilnosti momčadi

Williams je opet pružio all-round partiju te je susret završio s 15 koševa, 7 skokova te 4 asistencije. Davor Konjević bio je opet udarna igla Škrljeva s 17 koševa, ali to nije bilo dovoljno za pobjedu nad kvalitetnijim suparnikom. Kod Zadra Vraneš je imao 20 koševa, kojima je pridodao 9 skokova. Sekundirao mu je Marinković, koji je susret završio s 15 koševa.

Zadar – Škrljevo 74-65 (22-19, 19-13, 19-12, 14-21)

Zadar: Vladović 10 (3as), Vraneš 20 (9sk), Jelenković -, Krajina 2 (5sk), Jurica 3, Špaleta -, Brzoja 5 (7sk, 3as), Marinković 15 (4sk), Tomas, Barać 8 (3sk), Vrkić -, Mazalin 11 (6sk).
Škrljevo: Cook 8 (3sk, Palčić, Juričić, Boban 7 (3sk), Hrnjkaš, Vodopija 2, Konjević 17 (6sk), Radunić 9, Marasović, Williams 15 (7sk, 4as), Molnar, Stipčić 7 (6sk).

www.basketari.com
Foto: Zadarski list