Blizu smo višega ranga,te će ponovno odlučivati nijanse u susretima kvalifikacijske lige…

Na Škrljevu se ponovno slavi, iako matematika kao egzaktna znanost još uvijek nije rekla završnu riječ. Crikvenica može, istini za volju, tek u nekom ludom scenariju pokvariti godinu momcima iz bakarskog zaleđa i osvojiti titulu prvaka A-2 lige na zapadu tek ako pobjedi u preostale tri utakmice uz tri poraza Škrljeva. Teško bi Škrljevčani na Mavrinicma izgubili i od ponekog A-1 ligaša iz donjeg dijela ljestvice, a do kraja regularnog dijela sezone ondje dolaze Kraljevica i Pula 1981. Ti će dvoboji uz uvijek neugodno gostovanje u Karlovcu staviti pečat na još jednu uspješnju kampanju od dvadeset i dvije stepenice.

Trebalo je proći Crikvenicu kako bi priča o novom-starom prvaku dobila svoj drugi nastavak. Nakon što su od Crikvenice prije dvije sezone preoteli regionalnu krunu, zeleni je više ne puštaju. Kirci su se, osokoljeni porazom najvećih rivala u prošlom kolu ponadali da bi mogli doći do vrha, no momčad koja se nakon poraza našla s novim trenerom na kormilu uspjela je pokazati klasu i odnijeti nove bodove.

Zadovoljan sam partijom, jer su naši dečki znali u kakvoj su situaciji. Da se dogodio poraz iskompromitiralo bi se sve ono što je učinjeno kroz prethodnih šest mjeseci, a to ne bi bilo ugodno iskustvo. Odigrali su dobro, ponosan sam jer su iznašli snagu i koncentraciju nakon teškog tjedna. Od početka utakmice pokazali su da su za koplje iznad Crikvenice, pobjeda je zaslužena, rekao je u uvodu razgovora predsjednik škrljevskih košarkaša Vice Sep.

Prvog čovjeka kluba pobjeda u Crikvenici još uvijek nije do kraja opustila. Iako su na peharu s devet od deset prstiju, kaže da se ne slavi dok se prvenstvo ne odigra do kraja.

Treba poštivati i druge protivnike, jasno da nećemo još govoriti kako smo uzeli titulu kad to nismo učinili. Treba maksimalno ozbiljno shvatiti preostale obveze, posebice ovu s Kraljevicom. Svako opuštanje moglo bi imati negativan odraz po rezultat, a to je nešto što nam u ovim trenucima najmanje treba. Do kraja lige ćemo se konsolidirati i ponovno ući u kolotečinu s koje nas je izbacio poraz od Stoje, kaže Sep.

No, ako sve prođe prema planiranom hodogramu, na Mavrincima će se ponovno vijoriti kvalifikacisjka zastava. Četiri domaće utakmice protiv prvaka ostalih djelova A-2 lige privući će gledateljstvo, vratit će se pozitivni trnci u navijački puk koji očekuje ‘treću sreću’.

Bit će to, nadamo se, treća uzastopna godina naših nastojanja da se kroz kvalifikacije domognemo A-1 lige. U protekle dvije sezone kvalitetno smo snimili kadar i na pravi se način uvjerili u snagu kvalifikacija. U prvom smo pokušaju za nekoliko poena bili slabiji od Križevaca, lani smo u Kaštel Sućurcu bili prvoligaši do 35. minute utakmice da bi na kraju završili na trećem mjestu u skupini, čak i izvan doigravanja. O svemu će, siguran sam, i ove sezone odlučivati nijanse, Škrljevo je kroz protekle nastupe u kvalifikacijama pokazalo koliko je blizu elitnog ranga, nadam se da ćemo ove godine konačno i napraviti toliko željeni iskorak, kaže Sep.

Po eventualnom ulasku u A-1 ligu jedno je od ključnih pitanja koje se postavlja ono o financijama. Klub bi izdržao promociju, predsjednik Škrljeva smatra kako bi se sezona u prvoj ligi zatvorila sa sredstvima koja su dostatna za financiranje jedinog bakarskog kluba u Međužupanijskoj ligi (Naprijed).

Moram iskoristiti ovu priliku kako bi se Gradu Bakru i gradonačelniku Tomislavu Klariću zahvalio na svemu što su u prethodnim vremenima učinili za naš klub. Od Grada imamo vrlo dobru podršku, kao uostalom i od Općine Čavle u dvorani i odigravamo naše domaće utakmice. Znam da će gradske strukture naći načina za financiranje košarkaškog prvoligaša. Ako se plasiramo u A-1 ligu od Grada Bakra nećemo tražiti veća izdavanja već ćemo pokušati na značajniji način ući i u županijski proračun. Bilo bi idealno kada bi se zatvorio sponzorski trokut s Bakrom, PGŽ-om i jednim zlatnim sponzorom iz privatnog sektora, bio on iz bakarske Industrijske zone ili iz bliže okolice. Tada bi Škrljevo bez turbulencija moglo zatvoriti jednu prvoligašku sezonu, smatra Sep.

Kizo, to je i tvoja titula!
Pet je godina proveo u klubu, red je da se i njemu zahvali za sve. Sep je posebno naglasio da se u tekstu spomene ime Zorana Dragojevića, bivšeg trenera Škrljeva kojeg je prošlog tjedna nasljedio Aramis Naglić.

Hvala Zoranu Dragojeviću na svim rezultatima koje je ostvario na mjestu prvog trenera, na trofejima, prijateljstvu i predivnim godinama u kojima smo surađivali. Bit će i ova titula, treća zaredom također njegova, rekao je Sep i pritom pozvao bivšeg trenera da se priključi momčadi na slavlju koje je zakazano nakon domaćeg ogleda protiv Pule 1981 u posljednjem kolu, 28. ožujka.

Zahvala navijačima u Crikvenici
Pod Kotorom se ove subote okupilo nekoliko desetaka navijača Škrljeva. Predsjednik Sep iskoristio je priliku za zahvalu.

Neki su išli kombijem, bilo nas je u nekoliko automobila. Ljudi s Krasice, Praputnjaka, iz Bakra, s Grobnika došli su u Crikvenicu i najmanje što mogu učiniti jest zahvaliti im se na podršci. Bili su naš šesti igrač, kazao je Sep.