Škrljevčani će i u drugo kolo A-1 lige morati prema metropoli do Velike Gorice, mjesta odigravanja subotnje utakmice.

Istoimeni domaćin će nakon poraza na Kozali od Kvarnera pokušati novopridošlom bakarskom A-1 ligašu uzeti bodove i ostaviti ga na začelju bez ispaljenog metka. No, nešto se pita i momke u zelenim dresovima koji će istrčati u novoj opremi. Ona neodoljivo podsjeća na garnituru španjolskog ACB-ligaša Bilbaoa. Mavrinci nisu u Baskiji, ne priča se čudnim jezikom, ali se traži pobjeda za stjecanje toliko željenog prvoligaškog iskustva. Službene pobjede nema još od početka svibnja i antologijskog slavlja u Zagrebu kod Hermes Analitice. Od tada, u dvije utakmice (Jazine doma, Zagreb vani) – dva poraza! Vrijeme je za promjene…

– Nama će ponovo biti nezgodno, i dalje se smatramo novacima u ligi bez obzira što je iza nas prvih četrdeset minuta košarke u A-1 društvu. Znamo da smo opet na gostovanju i da je Gorica neugodna momčad koja nas može nadigrati, ali mi idemo na pobjedu. Smatram da joj se možemo nadati ako ponovimo dobre stvari iz ogleda u Trnskom, ali trebat će i ispraviti neke pogreške koje smo kroz tjedan analizirali na treninzima, kaže Jasmin Perković, jedan od najefikasnijih pojedinaca u premijernom prvoligaškom nastupu za momčad Aramisa Naglića.

Svi su zdravi i spremni, momčadi se priključio i Josip Ceranja, ‘četvorka’ pristigla iz redova zadarskih Jazina. Prošlosezonski oponenti dali su Škrljevu dva igrača za sezonu, Ceranja se samo priključio Karlu Molnaru koji je lani nastupao za Podravac iz Vrija.

– Nisam nikad vidio Ceranju u nastupu na nekoj utakmici pa ga ne mogu okarakterizirati kao pojačanje ili samo kao prinovu. Ja se iskreno nadam da će nam pomoći jer nam je jedan igrač njegovih fizičkih karakteristika jako potreban u rotaciji i odmaranju nekih igrača. Za Goricu nemamo neku specijalnu taktiku, timsko je inzistiranje na ispravljanju grešaka iz prvog kola, rezultat će na kraju doći, kaže Perković.

Neće Škrljevčanima biti lako, Gorica je ekipa koja se predstavila dobrom igrom na Kozali, u momčadi je nekoliko potentnih mladaca (Skokna, Popić), tu je i ex-Kvarnerovac Konjević, iskusnik Prgomet pa i Kapusta koji se ovog ljeta nakon osvajanja svjetskog srebra s juniorskom reprezentacijom otvoreno nudio Škrljevu…

Novinar: Patrik Mršnik
Fotografija: Siniša Barčić/Creative Media