ZAMALO POBJEDA PROTIV SPLITA
Split je kroz iglene uši prošao Mavrince pobijedivši u utakmici 21. kola HT Premijer lige Adria Oil Škrljevo 73:68. Domaćin je mogao do produžetka, ali dvije sekunde prije kraja pri rezultatu 71:68 Toni Jeleković je pucao tricu i pogodio obruč, a onda je Tonko Vuko nakon brzog prekršaja na njemu ubacio oba slobodna bacanja za konačni rezultat.
Prvih deset minuta minimalnim vodstvom 20:19 pripalo je Adria Oil Škrljevu, koje je nakon prednosti Splita 8:2 u četvrtoj minuti preokrenulo rezultat, pa je u tri navrata imalo plus četiri. Kapetan Zelenih Josip Barnjak i Stefan Šajin zabili su po sedam koševa, dok je isti broj koševa kod Žutih zabio Shannon Jerod Shorter.
Druga četvrtina u znaku je ekipe sa Gripa, koji na polovici četvrtine u 15′ imaju plus deset 34:24. Kod Splita razigrao se Tonko Vuko koji je do poluvremena zabio 14 koševa, a Shorter 9. Na velikom odmoru prednost Splita bila je 42:35, a kod domaćina se razigrao Toni Jelenković koji je zabio 8 koševa, jedan manje od Šajina.
Nakon velikog odmora gosti povećavaju vodstvo, pa u 26′ minuti imaju plus petnaest 50:35, kao i dvije minute kasnije 53:58. Kod Splia se razigrao Shorter, te Darko Bajo. Zeleni se ne predaju, te po istom receptu kao prošle srijede u Zagrebu protiv Cibone presingom dolaze na minus tri na isteku tridesete minute 51:54. Najbolji u trečoj četvrtini bio je Luka Vucić koji je zabio dvije trice za redom i dodao jednu dvicu.
Posljednjih deset minuta Split je otvorio vodstvom od osam razlike 59:51, da bi se u posljednjih dvije minute ušlo prednošću gostiju od minus tri 65:68. Zeleni su minutu i 26 sekundi prije kraja došli na minus dva 68:70 i tu su stali. Jelenković se kod domaćina zaustavio na 19 postignutih koševa, Šajin na 15, a barnjak na 13. Najučinkovitiji na utakmici bio je Shorter, koji je glavni krivac da bodovi odlaze put Splita jer je postigao 22 koiša i vodio Žute do pobjede.
Raduje da je među dvjestotinjak nazočnih na utakmici bilo više žene nego muškaraca. Zeleni se sada okreću nedjelji i zaostalom susretu sa Alkarom.