Pred derbi utakmicu sa pulskom Stojom porazgovarali smo sa prvim strijelcem Škrljeva…

Josip Surina, 22.godišnjak sa prvoligaškim iskustvom ove se sezone nakon igranja za šibenski Jolly vratio kući u Rijeku, te je ubrzo postao i član KK Škrljeva. Vrijedni igrač odličnog šuta ubrzo se nametnuo trenerskom dvojcu Dragojević/Ščekić i stekao povjerenje trenera, uprave i publike koje sve više opravdava.

Da se prvo malo upoznamo, molim te malo nam opiši svoju karijeru.

Počeo sam trenirati košarku sa 10 godina u KK Uskok. Kao kadet prelazim u Kvarner i sa kadetskom momčadi kvarnera postajem viceprvak Hrvatske.. nakon tog uspjeha dobivam poziv za u16 reprezentaciju i ostajem u reprezentaciji do selekcije u19.
U međuvremenu sam odigrao i sezonu A2 lige kao član KK Kastva. Te sezone dosta treniram sa trenerom Eugenom Tončinićem, i nakon te sezone dobivam poziv od riječkog prvoligaša. U Kvarneru sam proveo 3 godine i stjecao prvoligaško iskustvo. Nakon kvarnera odlazim u šibenski KK Jolly nakon odigrane polu sezone vraćam se u Rijeku i evo me u Škrljevu.

Josipe, nakon 3 godine u Kvarneru, otišao si u Jolly, koliko si zadovoljan sa prvoligaškim igrama i utakmicama?

Tako je nakon Kvarnera odlazim u Jolly, u globalu sam zadovoljan, bilo je tu dobrih utakmica od Cibone, Cedevite, Zadra itd., ali na kraju sve ovisi o tvom radu i po meni najbitnije kakvog trenera imaš i koliko će ti dat povjerenja.

Prelaskom u Škrljevo, ponovno si na drugoligaškim parketima, kako ocjenjuješ snagu svoje ekipe i konkurenciju?

Svoju ekipu ocjenjujem kao vrlo potencijalnu za osvajanje prvog mjesta A2 lige zapad. Što se konkurencije tiče mislim da ne smijemo nikoga podcjeniti i svakoga treba respektirati.

Sada kada si upoznao snagu prve i druge lige, po čemu se najviše razlikuju i da li je kvaliteta prvoligaških klubova i igrača daleko od vodećih klubova drugih liga?

Sigurno da postoji razlika, ali ne u kvaliteti samih igrača, nego u broju treninga i posvećenosti košarci.

U drugom kolu navijači Škrljeva su se šokirali, izgubili smo od novaka u ligi na Lošinju. Što se desilo?

Istina i ja sam bio u šoku nakon poraza, ne znam ni sam što se točno desilo. Jednostavno naš loš šuterski dan, a njihov odličan. I splet ostalih loših okolnosti koje nam se ne smiju ponavljati. Najpametnije je izvući pouku iz te utakmice i što prije je zaboraviti.

Sa 31 poenom i pet trica srušio si nade Labina, koliko si zadovoljan sa svojom igrom i formom?

Zadovoljan sam, ali kažem uvjek može bolje. Ja se nadam da će biti još dobrih utakmica kao što je bila prošla sa Labinom.

Nakon uvodnih šest kola koji su dobrodošli ekipi za uigravanje, sada slijede prave utakmice, derbiji, u subotu je na rasporedu u Puli utakmica sa Stojom koja ima također samo jedan poraz, a nakon toga slijede Crikvenica, Kraljevica, Karlovac… Jesmo li se uigrali i što očekivati od derbija u Puli?

Lakši dio prvenstva je iza nas, mislim da svi jedva čekaju derbi utakmice jer je puno veći gušt igrat kad znaš da ti pobjeda puno donosi. Dobro treniramo, uigraniji smo nego na početku sezone. Treba ići iz utakmice u utakmicu, a sad je najbitnije se koncentrirat na Stoju.