Karlo Uljarević, dosadašnji igrač Cibone i osvajač srebrne medalje na prvenstvu Europe do 20 godina, postao je igrač Adria Oil Škrljeva. Dolaskom Uljarevića i Bolčine “akcije” Škrljevčana u HT Premijer ligi bitno su porasle.

“Zeleni” sa Škrljeva u posljednjim su satima prijelaznog roka, koji završava u subotu 5. siječnja u 23:59, napravili pravu senzaciju dovevši u svoje redove dvadesetogodišnjeg razigravača i mladog reprezentativca Hrvatske Karla Uljarevića.

Tako je predsjednik Vice Sep s članovima uprave, nakon “kapitalca” Tomaža Bolčine, kojeg je navijačima poklonio za Novu godinu, nastavio s darovima i za Sveta Tri Kralja (dan darivanja u Španjolskoj), dovevši Uljarevića, koji je u protekle četiri godine igrao u Ciboni.

Nakon šo je za “Cibose” odigrao posljednju utakmicu 28. prosinca u porazu u Laktašima protiv Igokea, Uljarević se više nije vidio u Ciboni, koja se u strahu od ispadanja iz ABA lige okrenula starim, iskusnim igračima i sa zagrebačkim klubom raskinuo ugovor.

Poziv svog trenera u reprezentaciji Damira Rajkovića, te kolege iz prve petorke Hrvatske U 20 Josipa Barnjaka, Uljarević nije odbio jer zna da Škrljevo gradi mladu ekipu, koja će imati što pokazati u budućnosti.

Karlo Uljarević rođen je 20. 11. 1998. u Osijeku. Visok je 188 centimetara, a nakon što je započeo igrati košarku u Osječkom Sokolu, od 2014. do kraja 2018. igrao je za Cibonu.