Davor Konjević, prvi strijelac Škrljeva ove sezone u razgovoru za Sportcom dao je svoje viđenje posljednjih uspjeha zelenih.

Košarkaši Škrljeva nakon osiguranog ostanka u A-1 ligi u utakmici protiv Hermes Analitice, na posljednjem gostovanju u Osijeku kod momčadi Vrijednosnice Osijek nastavili su pobjednički niz kojim su pokazali da su u odličnoj formi, te se još jednom vidjelo da momčad zna reagirati u pravom trenutku za pobjedu.

Davor Konjević bio je prvi strijelac Škrljeva u Osijeku i zadovoljno je komentirao pobjedu, te najavio susrete koji slijede.

Znali smo da su nam ove dvije zadnje utakmice najvažnije i da pobjedama rješavamo ostanak u ligi. Vrlo dobro smo se pripremili i sproveli u djelo sve ono što smo radili na treninzima, te pozitivno završili oba susreta. U posljednjim susretima sigurno da ćemo dati maksimum kako bi nastavili seriju pobjeda. Nećemo lakše ulaziti u susrete, mislim da moramo odraditi u pravom ritmu i izboriti pobjede da završimo regularni dio u pobjedničkom ozračju, rekao je Konjević.

Veliki utjecaj na momčad i postizanje pobjedničkog duha unio je dolazak trenera Damira Rajkovića.

Mislim da smo do dolaska trenera Rajkovića svi bili nekako pospani, trener Rajković je probudio momčad. Kod nekih igrača unio je novu želju, jer ih je počeo više koristiti. Očito je da je trener uspio detektirati najveće probleme kod pojedinaca i ukupno podignuti momčad, a posebno je tek sada vidljivo koliko neki igrači prije nisu bili unutra, u igri. Svi skupa smo na vrijeme shvatili da se moramo uozbiljiti, te na sreću počeli smo pružati igre koje su se i očekivale, izjavio je Konjević.

Nakon ispadanja Kvarnera 2010, Škrljevo postaje nosioc kvalitete u regiji.

Mislim da se ispadanje riječke momčadi naslućivalo još početkom sezone, kada je uprava napustila klub, te se vidjelo da neke stvari nisu dobre. Ispadanje iz elitnog društva je posljedica problema i sigurno da su sada potrebne promjene. Škrljevo sada postaje glavni košarkaški klub u regiji i mislim da je potrebno pripremiti se za takvu situaciju. Sigurno da treba težiti da se u momčadi nalazi što više igrača poteklih u regiji, ali onih koji mogu odgovoriti kvalitetom ciljevima kojima Škrljevo bude težilo. Ako u regiji postoje igrači kvalitetni kao igrači sa strane, uvijek sam za to da treba dati priliku domaćim košarkašima, zaključio je Konjević.

Rajković: Konačno smo reagirali kako treba

Mogu reći da smo konačno reagirali kako treba na gostovanju. Odigrali smo točno onako kako treba u gostima, pametno i u pravom trenutku smo prelomili utakmicu. Imali smo priliku i nešto ranije doći do zalihe poena, međutim i ovako je ispalo vrlo dobro i mislim da smo zasluženo slavili. U zadnjim utakmicama očekujem još dvije pobjede i mislim da je to realno, gledajući naše stanje unutar momčadi i gledajući našu igru. Sigurno da ćemo tražiti i treću pobjedu u tim utakmicama i da završimo što uspješnije ovu sezonu, rekao je trener Damir Rajković nakon pobjede u Osijeku.