U Gradskoj vijećnici Grada Bakra, gradonačelnik Tomislav Klarić, zamjenik Tomislav Dundović i pročelnica Grada za financije gđa. Ivna Kauzlarić primili su košarkaški klub Škrljevo povodom ulaska u prvu košarkašku ligu.

Prisutne je pozdravio Gradonačelnik Tomislav Klarić koji je čestitao na velikom uspjehu, a kako je i sam pohodio utakmice proteklih i ove godine, svjestan je koliko rada i truda je uloženo u ovaj uspjeh. Istaknuo je da Grad Bakar prati KK Škrljevo sve ove godine, te da je dio uspjeha i na Gradu, jer su klubu osigurana sredstva za funkcioniranje, kao i sredstva za korištenje dvorane na Mavrincima. Svjestan je da je prva liga veliki uspjeh, ali i veliki zadatak, posao za koji zna da će ova uprava dati sve od sebe da bi se opstalo u prvoj ligi. Kao gradonačelniku velika mu je čast biti na čelu Grada koji ima prvoligaša, te će Klub pratiti koliko to dozvoli gradski proračun, međutim uz pomoć sponzora i županije potruditi ćemo se da svoj dio osiguramo. Također, želja je Gradonačelnika da se kroz Škrljevo u budućnosti dodatno promovira i Grad Bakar, da se zna od kuda je klub i što predstavlja ovome kraju, svome mjestu, a zajedništvo gledatelja i navijača koji dolaze iz svih mjesta Grada Bakra jamac su da su svi prihvatili Klub kao svoj, te da igranje u drugoj Općini Čavle na Mavrincima ne predstavlja problema za naše građane.

Dotaknuo se i budućeg Sportsko rekreativnog centra Grada Bakra koji se treba graditi na Škrljevu, rekavši da trenutačno Grad nema sredstava za gradnju sadržaja koji su isprojektirani (dvorana, vanjski tereni, vatrogasni dom…), ali da se traži investitor koji bi uz poslovne sadržaje napravio i društvene, a Grad bi kao partner u investiciju ušao sa zemljištem i ostalim doprinosima. Za sada Grad će osiguravati i dalje sredstva kojima će plaćati dvoranu Mavrinci kako bi Klub normalno funkcionirao.

Predsjednik Kluba Vice Sep, se u ime Kluba zahvalio Gradu Bakru na svoj pomoći, kako financijskoj tako i logističkoj, prisjećajući se početaka ponovnog pokretanja Kluba prije 11 godina, te svih aktivnosti koje je Klub provodio, a Grad je pratio. Od početaka u OŠ Bakar, do dvorane Pomorske škole, prema Kraljevici i Kostreni kamo je klub bio domaćin, pa sve do sadašnjih vrhunskih uvjeta na Mavrincima. Uprava, treneri i igrači, bez pomoći Grada i podrške ovaj uspjeh ne bi ostvarili, te je pozvao gradsku vlast da zajedno osiguraju sredstva, kroz Proračun, ali i zajedničko traženje investitora i podrške Industrijske zone, te njenih subjekata gdje sigurno postoje velike mogućnosti za pomoć bakarskom sportu i košarci. Grad Bakar kao Grad koji je među 20 pokretača Hrvatske prema magazinu Forbes, sigurno ima mogućnosti i potencijala za osiguranje prvoligaških uvjeta, te je predsjednik još jednom zahvalio i svojim kolegama u Upravi koji su iznijeli veliki teret svih ovih godina.

Pozitivnu atmosferu osjetio je i trener Aramis Naglić koji se zahvalio na primanju, istaknuvši da možda nismo još svjesni koliki uspjeh je učinjen, on se možda više vidi i osjeti kada se maknete iz gabarita PGŽ-a, jer osobno ima jako puno čestitara koji žele Škrljevu uspjeh u daljnjim natjecanjima. Istaknuo je da sada ovakvu atmosferu, publiku, zanos treba iskoristiti i postaviti Klub na čvrste, zdrave temelje, te da će sigurno biti teško u prvoj ligi, ali uz pozitivnu atmosferu ova uprava sa Gradom to može izgurati i ostati u najvišem rangu natjecanja.

U ime igrača, kapetan Mladen Šarčević je istaknuo da je već šest godina u Klubu, te da je ovaj uspjeh logičan slijed onoga kako se radilo, postepeno i sve uspješnije i kvalitetnije. Igrači su u klubu bili željni uspjeha, željni rezultata i to je sve ove godine nosilo Klub koji je dobrom atmosferom i uvjetima rada stvorio preduvjete koji su oni pretvorili u rezultat. Zahvaljuje svima, posebno ipak suigračima i navijačima koji su pomogli i pratili Klub na svim kvalifikacijskim utakmicama.

Za kraj se tajnik Kluba Alen Miculinić osvrnuo na imidž Kluba koji je od malog trećeligaša sa asfalta, na igralištu bez koševa, došao do prve lige. Zahvalio se navijačima koji su Klub pratili svih ovih godina, bez i najmanjeg incidenta, a svojim ponašanjem na domaćim i gostujućim utakmicama pobrali smo velike simpatije u košarkaškim krugovima.

Gradonačelnik je sa suradnicima pozvao nazočne na dodatno druženje na terasu hotela Jadran gdje je nastavljena ugodna sportska priča – novoga prvoligaša.