Treću sezonu zaredom košarkaši Škrljeva osvajači su jesenskog naslova prvaka u A-2 ligi…

Nema na zapadu, kako kaže pjesma, ništa novo, a i ambicije kluba s Mavrinaca jednake su. Jedne godine GKK Šibenik, druge godine dvojac Gorica – Kaštela stali su na put Škrljevčanima do elitnog društva hrvatske košarke. Ove će se sezone, nadaju se, to promjeniti. Kapetan momčadi koja je kroz prvi dio sezone prošla s omjerom 10-1 kaže kako zasad sve ide prema planu…

– Na početku sezone smo si zacrtali ciljeve kojih se držimo. Dvije prošle sezone smo bili prvaci A-2 lige, sada je vrijeme za treću obranu naslova i novi obračun s konkurentima za prvu ligu. Krenuli smo dobro, dogodio nam se poraz na Lošinju koji nas je u manjoj mjeri izbacio iz takta. Bio je to blagi šamar ekipi koja je tada pala pod utjecaj domaćinske atmosfere na otoku. Cilj je međutim vrlo jasan, a to je – odraditi preostali dio sezone maksimalno i s prvog mjesta zapadne skupine ući u doigravanje. To je onda priča za sebe, kaže Mladen Šarćević.

Je li vrijeme za konačan kraj trilogije i trijumfalni ulazak Škrljeva u A-1 ligu? Na to pitanje odgovor može dati samo prava igra u odlučnim utakmicama uz faktor sreće koji u prethodna dva navrata nije bio uz košarkaše Zorana Dragojevića.

– Vidite kako je to. Lani smo u kvalifikacijama Kaštelu kod kuće pobjedili s 25 poena razlike, danas ta momčad igra ulogu u gornjem domu A-1 lige. Dakle, odlučuju nijanse, a u takvim utakmicama moramo pokazati da smo zavrjedili plasman u najviši rang. Imperativ je samo obrana naslova na zapadu, a onda je skrivena želja ulazak u prvu ligu. Valjda bi treća trebala biti sreća, kaže Šarčević.

Kapetan Škrljeva zadovoljan je stanjem morala u momčadi, ali i njenom brojnosti. Kaže kako mlade snage pod vodstvom Davora Velčića napreduju, zadovoljan je i u kontekstu uspostavljene suradnje s Ri Basketom.

– Domaći dečki dobro rade u omladinskom pogonu, u sve većoj mjeri ih se priključuje prvoj momčadi što oni dobro koriste. Za njih je to dodatan napredak, samim time dobro je to i za momčad u pogledu širine klupe. Dečkima iz Ri Basketa valja posebno zahvaliti, dolaze tri puta tjedno iz grada i daju maksimum na Mavrincima, nesumnjivo će i ta suradnja biti na obostranu korist, kazao je Šarčević

PATRIK MRŠNIK / sportcom.hr