Nemamo prednost petnaest, dvadeset poena, koja bi nam donijela mir uoči uzvrata.Ovih sedam razlike ne znači nam puno.

Škrljevo je u prvoj utakmici dokvalifikacija za A-1 ligu na svom parketu svladalo Jazine. Rezultat od 90:83 nije loš, ali ga jednako tako neće biti lagano obraniti u uzvratu koji se u nedjelju (20 sati) igra u Zadru.

Nezgodni Dalmatinci na Višnjiku bi mogli biti kost u grlu, no nastojanja još uvijek aktualnog i – još uvijek novog prvoligaša su potpuno jasna. Nakon prošlogodišnjeg slavlja u Zagrebu (pobjeda protiv Hermes Analitice), sada se u maloj dvorani na Višnjiku želi napisati nova stranica povijesti kluba iz predgrađa Rijeke.

Zeleni su u prvoj utakmici najprije bili u zaostatku, jednom i u minusu od osam poena, potom su došli do prednosti od dvanaest koševa, da bi na kraju ostalo prihvatljivih sedam. Jednima i drugima vanjski šut je bio primarno oružje, tako bi trebalo biti i u Zadru. Trebat će opet zabiti barem osamdeset za sigurnost…

Ne mogu reći da nismo odigrali dobro što se tiče napada. Međutim, po mome sudu trebali smo manje darivati protivnika u obrani, otežati mu posao. Ipak se igralo na našem terenu. Nemamo predost petnaest, dvadeset poena, koja bi nam donijela mir uoči uzvrata. Ovih sedam razlike ne znači nam puno, i u Zadru moramo ići na pobjedu bez taktiziranja, kaže Aramis Naglić, trener Škrljeva.

Nisu u domaćim redovima bili zadovoljni sucima, što je i razumljivo kada se pogledaju svi sporni trenuci. Delegacija kvalitativno osrednje sudačke trojke (Perlić, Tresoglavić, Peić) donijela je mnogo pitanja, poglavito nakon utakmice koju je Roko Rogić napustio ozlijeđenog nosa, a gosti s nekolicinom nedosuđenih prekršaja.

Analizirat ćemo utakmicu i vidjeti što se može popraviti prije uzvrata. Imamo taman toliko vremena koliko nam treba da se regeneriramo i pripremimo za uzvratni susret. Nisu Jazine baš takav bauk, ima tamo igrača koji su definitivno po kvaliteti zaslužili biti u A-1 ligi. Od Mrve, Mimice, Vrsaljka pa sve do Žiaka, drugog strijelca slovačke lige. Moram reći da su nas Jazine malo i iznenadile, nije se dogodio njihov pad u drugom poluvremenu što je uvijek moguće zbog smanjenog broja igrača u rotaciji, kaže Naglić.

Ulog je velik, za Škrljevo bi ostanak u A-1 ligi bio znak da je zaokružen put novog prvoligaša. Od filmskog ulaska u društvo najboljih (koš Ivice Cvitanovića u Zagrebu), preko omjera 1-7 na početku A-1 lige i koš-razlike koja je u duelu s Goricom odlučivala o Ligi za prvaka…

Na kraju su bačeni borbu za ostanak i u dokvalifikacije s Jazinama koje žele ići gore. Sada je opet sve na njima.

www.sportcom.hr
Patrik Mršnik