Poslušajte izjave trenera i igrača nakon utakmice na stranici Hrvatskog košarkaškog saveza.

Zaostala utakmica 7. kola HT Premjer lige odigrana na Mavrincima pretposljednjeg dana godine pripala je Ciboni, koja je pobijedila Adria Oil Škrljevo 93:65 i tako došla do 10 prvenstvene pobjede. Bio je to sraz 12 Zelenih protiv 9 Vukova, jer je Cibona doputovala sa onim što je ostalo u rosteru od prvog dijela lige.

Prvih deset minuta u znaku je izjednačene igre obje ekipe. Prvih pet minuta pripalo je Adria Oil Škrljevu  koje je imalo prednost 9:5 i 9:7, nakon što je Arkim Robertson zabio četiri koša, Ivan Vrgoč tricu, a Adnan Arslanagić dvicu. Cibona u prvo vodstvo dolazi na isteku pete minute pri rezultatu 10:9. Toni Nakić je zabio osam koševa uz jednu tricu, a šest koševa Filip Bundović pa Vukovi u tri navrata imaju plus šest. Ipak na mini odmor se odlazi prednošću gostiju 23:20.

Gotovo pa identična igra je u nastavku. Prvih pet minuta pripalo je Ciboni, koja stalno održava prednost, da Zeleni u 5′ ponovno došli u vodstvo, prvo 30:29, a onda i 23:29. Na isteku 19′ na semaforu stoji 40:40, što je bilo drugo izjednačenje u prvih dvadeset minuta. Gosti na krilima Bundovića, koji je u prvi dvadeset minuta postigao 15 koševa ipak na veliki odmor odlaze sa prednošću 45:41. Kod domaćeg sastava Bundoviću je parirao Robertson koji je postigao 14 koševa.

Utakmica je prelomljena u trećoj četvrtini. Proradili su Roko Prkačin i Josip Bilinovac, pa Cibona u 24′ ima plus deset 54:44, na isteku tridesete minute i plus 14, kada je na semaforu stajalo 68:54 za goste. Domaćini su tricama uzaludno pokušavali smanjiti zaostatak, ali one nisu ulazile u koš.

Nakon velikog zaostatka na isteku treće četvrtine domaćin se predao, posebice u posljednjih pet minuta, pa je Cibona na kraju ostvarila veliku razliku. Najučinkovitiji na utakmici bio je Bundović sa 20 postignutih koševa, Prkačin je uz 16 poena imao i 13 skokova dok je kod Adria Oil Škrljeva Robertson postigao 18.

 

Preuzeto s Basketball.hr