Šesto mjesto za Adria Oil Škrljevo!

Šibenka nije uspjela kapitalizirati pobjedu nad Cibonom u prošlom kolu. Na Baldekinu je, u izravnom dvoboju za šesto mjesto s 97:88 poražena od Škrljeva, koje je sada na omjeru 11-11, dok su narančasti na 10-11, a prije početka trećeg dijela momčad Dženana Rahimića na Baldekinu će odraditi zaostali dvoboj sa Zadrom.
Minus do pet koševa na kraju prvog poluvremena (50:55) nije bio tako loš za Šibenku s obzirom na ono što smo gledali na parketu. Gosti su se doimali razigraniji, kreativniji, a njaviše problema domaćinu je zadavao robusni Robertson. Imalo je Škreljevo početkom druge četvrtine +11 (23:34), pet minuta prije poluvremena zaostatak domaćina i dalje je bio dvoznamenkast (34:44), ali ponajprije zahvajujući trojcu Miković – Širko – Freeman do pauze ga je smanjio na spomenutih minus pet.

Nakon četiri i pol igre u nastavku Škrljevo je opet izgradilo solidnih devet poena prednosti (56:65), ali Šarić i Miković i Širko kreirali su preokret, a koš kojim je Šibenka preuzela vodstvo (72:71, prvo nakon početnih 2:0), Širko je postigao u posljednjoj desetinki treće četvrtine. U četvrtoj dionici, međutim, narančasti opet nisu bili pravi, i pobjeda je zasluženo otišla na Kvarner.

Što se tiče strijelaca, Širko i Miković postigli su po 24 poena za Šibenku, Šarić je dodao 17, a Freeman 15. Kod pobjednika Robertson je susret završio sa 29 poena, Pilepić sa 20.

 

Fotografija preuzeta sa sibenskiportal.hr

Tekst preuzet s HKS-a!