Košarkaši Osijeka ipak su bili previsoka prepreka za naše košarkaše, te je Škrljevo upisalo novi poraz.

Obje momčadi su dobro krenule u susret, ali Škrljevo se uspjelo izdvojit kao momčad koja vodi igru. Na krilima Antonia Bobana ( devet koševa u prvoj četvrtini!) Škrljevo je kroz cijelu četvrtinu imalo laganu prednost. Kako je prva četvrtina odmicala, napadi obje momčadi su se počeli gasili te je Škrljevo bez većih problema uspjelo završiti dionicu igre s vodstvom 16-12.

U drugu četvrtinu, VROS je krenuo još jače te su izmjene vodstva s Škrljevom počele biti sve češće.Igrači Škrljeva dobro su se držali, ali onda je uslijedila velika serija Mustapića i Vukovića od 8-0 (27-33). Do predaha, Škrljevo je uspjelo smanjiti razliku na dostižnih 05 (32-37).

U trećoj četvrtini, Mavrinci su očekivali povratak Škrljeva u ravnopravnu borbu s Vrijednosnicama. Međutim, to nije bio slučaj ovoga puta. Vukoviću i Mustapiću su se priključili Šarac i Karlović, koji su odveli Osijek do velikih +14 na kraju četvrtine (44-58). Momčad Škrljeva opet nije moglo povezati nekoliko napada zaredom te im je to opet došlo na naplatu ove sezone.

Kako je sve bilo riješeno u trećoj dionici igre, zadnja četvrtina nije mogla odisati napetošću. Škrljevo se pokušalo vratiti serijom 8-2 odmah na početku četvrtine, ali iskusni Osječani su odmah sasjekli opasnost u korijenu svojom serijom od 10-2. Završnih par minuta susreta bila je čista rutina za Osječane, koji su mogli započeti slaviti novu pobjedu.

Odličnu je utakmicu za pobjednike odigrao Mustapić s 18 poena i 13 skokova, a isti broj poena imao je i Matej Karlović (4sk). Dvoznamenkast je bio i Domagoj Vuković s 13 poena (7sk). Kod Škrljeva je dobar bio Antonio Boban (15p, 6sk). Boban je najveću pomoć imao u Stipčiću, koji je susret završio s 12 koševa i sedam skokova.

Škrljevo – Vrijednosnice Osijek 59-75 (16-12, 16-25, 12-21, 15-17)

Škrljevo: Stipčić 12, Boban 15, Konjević 7, Radunić 8, Palčić 4, Cook, Bilalović, Juričić, Marasović, Dubelj, Williams 7, Vodopija 6.

Vrijednosnice Osijek: Mustapić 18, Karlović 18, Vuković 13, Krajina, Došen, Robinson 7, A. Šarac 7, M. Karlović, J. Šarac, Turolija 4

www.basketari.com