Kada bismo uspjeli biti petoplasirani, to bi za sve; od navijača i igrača do same uprave, bila velika nagrada za ostvareno…

Prošla je nekoliko dana od regionalnog košarkaškog derbija u kojem je Škrljevo na Zametu svladalo ekipu riječkog Kvarnera 2010. Dogodilo se to u osamnaestom kolu A-1 lige, a bila je to sedma ovosezonska pobjeda za sastav Aramisa Naglića.

Ona može značiti puno, ali i ne mora značiti apsolutno ništa, sve zavisno od rezultata kluba s Mavrinaca u završnim ogledima regularnog dijela sezone. Ipak, ovoga trenutka novopečeni se prvoligaš nalazi na petoj poziciji ljestvice, onoj koja ga vodi u Ligu za prvaka.

Iako će se završni račun podnositi kroz nekoliko tjedana, u Škrljevu se nadaju kako će pobjedama u preostale tri utakmice kupiti zadnju vizu za nadmetanje s ‘creme-de-la-creme’ hrvatske košarke. Osim nova dva regionalna derbija s Kvarnerom, na Mavrince bi jamačno stigli i ABA-ligaši (Cedevita, Zadar, Cibona), što bi samo ime Škrljeva, ali i sve popratne detalje oko kluba podignulo za nekoliko razina.

Aktualna pozitivna serija Škrljeva, mogućnosti, šanse i nadanja savršen su povod za razgovor s čelnim čovjekom kluba koji polako kroči putevima popločenim dobrim namjerama, ali i obasutim trnjem. Poruka je jasna – imperativa nema, ali nastup u Ligi za prvaka sigurno jamči ostanak u A-1 ligi i sljedeće sezone.

Bio je ovo veliki tjedan za vas, a uslijedit će i nekoliko još važnijih u skorom vremenu…

– Nama kao novacima u ligi svaka je domaća utakmica posebno važna, bit će takva i ova protiv Šibenika. Pobjeda u tom dvoboju potvrdila bi slavlje sa Zameta iz proteklog tjedna, a to bi nas samo dodatno ojačalo. Moram na početku skrenuti pozornost na zaista stupidan, ali i nepošten sustav natjecanja. Ako ne pođe po dobrome, pobjede protiv Kvarnera, Splita, Alkara možda ništa neće značiti. Ako izgubimo u Kaštel Sućurcu, predstoji nam borba za goli život u A-1 ligi. U jednom tjednu tako od glavnih lovaca za peto mjesto možemo postati najranjivija lovina u borbi za ostanak u društvu najboljih, kaže Vice Sep, predsjednik kluba.

Peto mjesto, Liga za prvaka… Obistinile bi se one najoptimističnije najave iz predsezone…

– Podvući ću još jednom, utakmica u Kaštel Sućurcu za nas je početak i kraj. Ako nam se uz tu pobjedu dogodi i ona protiv Šibenika, onda imamo dva tjedna priprema za posljednje kolo na Gripama. Kada bismo uspjeli biti petoplasirani, to bi za sve; od navijača i igrača do same uprave bila velika nagrada za ostvareno. Naravno da nam je Liga za prvaka strahovito zanimljiva. Riješili bismo se svih briga oko opstanka, na koncu – krenulo bi se od nule. U Ligi za ostanak se pak kroji neka nova ljestvica, a mi s nekim ekipama (Jolly, Osijek, op.a.) nemamo pozitivan skor. Neću reći da bismo bili u teškoj situaciji u Ligi za ostanak, ali moralo bi se strepiti, možda i do samog kraja. U sljedeća tri tjedna možemo sve riješiti.

Na Mavrince će zbog jedne utakmice Škrljeva u subotu prvi puta ući kamere HTV-a. Možemo li reći da je poslije bakarske Industrijske zone Škrljevo postalo najsnažniji izvozni proizvod i svojevrsni zaštitni znak Grada Bakra?

– S tom bih se tvrdnjom u potpunosti složio! Po gledanosti naših domaćih utakmica smo u vrhu, uz bok Sinju i Šibeniku kao neprikosnovenim dvoranama gdje je košarka odavno u prvom planu. TV-prijenos nama u upravi kluba također pokazuje da smo na pravom putu, to je također jedna nagrada svima nama. Sada će šira javnost moći upoznati našu dvoranu, ambijent i navijanje. Interes za ulaznice zaista je velik, vjerujem da će biti ugrožen rekord dvorane na Mavrincima. Trenutačno je KK Škrljevo poznato baš kao i naša Industrijska zona, grad Bakar postao je poznat u košarkaškim krugovima.

Grad Bakar je u proračunu za 2016. godinu izjednačio financiranje nogometnog trećeligaša Naprijeda sa KK Škrljevom na bazi od 600.000 tisuća kuna. To za vas mora biti velika stvar?

– Moram naglasiti da smo jako zadovoljni načinom na kojeg nas prate gradske strukture. Uz ta sredstva na ime financiranja javnih potreba u sportu Grad Bakar financira i korištenje dvorane na Mavrincima. Nakon ovih pozitivnih rezultata i događanja unutar kluba možda će se pronaći i neki ozbiljniji investitor…

Za kraj, treba se još malo vratiti na pobjedu protiv Kvarnera. Kakvi su vaši dojmovi?

– Prije svega htio bih se u ime kluba zahvaliti na gostoprimstvu kojeg su nam upriličili organizatori utakmice na Zametu. S Kvarnerom smo i inače u jako dobrim odnosima, a u ovoj utakmici pokazali su da su zaista dobri domaćini. Što se same utakmice tiče, zanimljivo je da je cijela svlačionica kroz tjedan bila uvjerena u pobjedu. To je pobjeda koja dokazuje da u A-1 ligu nismo ušli slučajno, da nismo maleni i beznačajni, ali i da ćemo u posljednjim kolima ovog prvog dijela sezone imati što za reći.

www.sportcom.hr

Autor: Patrik Mršnik