U kratkom intervjuu na portalu Sportcom, treneri Zameta i Škrljeva iznijeli su svoja viđenja…

Košarkaši Škrljeva pobjedom na Zametu prošlog vikenda nastavili su put prema novoj obrani naslova prvaka lošarkaškog zapada. A-2 liga je zakoračila u svoju drugu polovicu, momci s istoka riječkog prstena grabe prema tituli. Nije ih na tom putu zaustavio niti Zamet, druga momčad prvoligaša Kvarnera 2010. Izdržali su izabranici Hrvoja Radanovića do petnaeste minute na svom parketu, iskusniji i agilniji gosti u nastavku su došli do uvjerljivog slavlja. Završilo je s plusom od dvadeset i jednog poena za momčad Zorana Dragojevića, koji je nakon utakmice pohvalio učinak njegovih pulena.

– Krenuli smo malo lošije u utakmicu, iako sam od početka inzistirao na agresivnijem pristupu. Zamećani su nas u početku uspjevali detronizirati s nekoliko otvorenih ubačaja i prodora, što smo u nastavku stigli preokrenuti. Naš je protivnik pokazao da je izrazito potentan, dečke čeka dobra budućnost i ja im na tome čestitam. Mi ćemo kroz preostali dio prvenstva učiniti sve da treću godinu zaredom osvojimo naslov regionalnog prvaka, idemo pravim putem, prema kvalifikacijama za najviši rang. Uigravamo se, uvijek možemo odigrati bolje, ali zadovoljan sam, posebice brojem postignutih koševa. Uvijek je nezgodno igrati na Zametu, u dvorani koja odudara od tipičnih košarkaških, kazao je trener Škrljevčana.

Iz suprotnog tabora zadovoljni su odrađenim u subotnjem nastupu. Trener Radanović u kadru ima izdanke Kvarnerove omladinske škole, druga liga je rang u kojem sazrijevaju pa je i utakmica protiv Škrljeva dio puta koji se mora proći.

– Mojim momcima moram čestitati na borbenosti koju su pokazali protiv Škrljeva, prolazimo put sazrijevanja koji nije nimalo lagan. Mogu samo poručiti svojim dečkima i ovim putem da nastave raditi istim tempom jer će se rad kad-tad isplatiti. Što se Škrljeva tiče, ne preostaje mi ništa drugo do čestitati im na zasluženoj pobjedi. Volio bih kada bi ušli u A-1 ligu, naša regija to zaslužuje. Sjajno su posložen klub sa sinergijom uprave, struke, logistike i igračkog kadra na rijetko viđenoj razini za drugu ligu. Najjača su momčad u regiji nakon našeg prvog tima, treneru Dragojeviću želim da iz trećeg pokušaja ostvari zacrtano, rekao je Radanović.

Škrljevčani će trenirati po ustaljenom programu sve do subotnje utakmice kod fenjeraša Rovinja.