Košarkaši Adria Oil Škrljeva u četvrtfinalu doigravanja završili su sezonu.

Cibona je dvokorakom otišla u polufinale, u dvjema vrlo zanimljivim utakmicama na kraju je do izražaja ipak došla za nijansu veća kvaliteta u redovima zagrebačke momčadi, a Škrljevčanima je ostalo podvući crtu nakon odigrane sezone.

A prve ocjene kažu:

– Rekao bih 4 plus! Odlično! Nitko nije očekivao ovo od nas, da nam je netko ponudio objeručke bismo prihvatili ovu sezonu. Odradili smo je odlično, kroz čitavu sezonu smo bili na visokom nivou, možda smo malo kašljucali na početku, ali i ta je utakmica protiv Sonika možda bila okidač koja nas je povezala, koja je utjecala na to da ekipa osjeti da može. Mladi igrači koji nisu imali neku reputaciju prije toga, stvorili smo novu momčad, imali smo timski duh koji je isijavao iz utakmice u utakmicu i to nas je stvarno nosilo. Dečkima svaka čast, mislim da su dali sve od sebe, dobro su se uklopili, bili su kompa i na terenu i van njega i mislim da je rezultat bio odličan. Naravno, moram tu odmah zahvaliti i našem glavnom sponzoru i ostalim sponzorima, Gradu Bakru na praćenju, oni su također pridonijeli ovom rezultatu započet će Damir Rajković, trener Adria Oil Škrljeva.

Glupo je gledati unazad i raspredati o tome što bi bilo da je bilo, ali ako nakon ovih dviju utakmica s Cibonom imaju košarkaši AO Škrljeva za čime žaliti onda je to peto mjesto.

– I to peto mjesto, kada smo počeli sezonu, za nas je izgledalo kao nedostižni cilj. I nakon drugog dijela je peto mjesto bilo relativno daleko, ali kroz čitavu ligu smo se ipak uspjeli nametnuti. Mi smo treći krug natjecanja odigrali odlično, imali smo sedam pobjeda, četiri poraza, sami smo zaslužili da uđemo u borbu za to peto mjesto. No, ne treba to gledati tragično, ostat će to kao neki novi cilj za neke iduće sezone. I da se dostigne peto mjesto i da se napravi korak više.

Momčad je ove sezone igrala prepoznatljivu košarku, rukopis trenera bio je više nego vidljiv, je li ovo model momčadi kakvu  ubuduće želite imati na raspolaganju?

– Apsolutno! Mlada ekipa, koja želi raditi i ima jednu agresivnost kroz čitavu utakmicu i kroz čitavu sezonu! Možda nam je nedostajalo širine, ali nam nije nedostajalo poletnosti i čvrstine. To nas je krasilo! Komentari su bili da sve momčadi najmanje žele igrati protiv nas, tako da je to jedna velika zadovoljština u našem radu i odricanju. Od prvog treninga smo se držali toga, milina nas je bila gledati kako smo kroz obranu podizali ritam, kako smo lakoćom dobijali naše suparnike. Bio je užitak voditi ovu momčad.

AO Škrljevo je ove godine pobijedilo Goricu i Split, jednom im je Zadar izmigoljio iz ruku, odigrali su nekoliko zaista au pari utakmica s Cibonom, uostalom i ove dvije u doigravanju su pokazale da Škrljevčani imaju kvalitetu, ali je zanimljivo s kolikom su lakoćom igrali protiv svih ostalih momčadi u ligi?

– Nametnuli smo se i profilirali kao momčad koja ima glavu i rep. Cilj mi je bio da skinemo ABA-ligaše, u prva dva dijela nismo to uspjeli dohvatiti, a znali smo da imamo u nogama i rukama. Split smo dobili možda i lagano, Goricu smo pregazili. Došli smo do optimuma, za nešto više je trebalo možda i širine na visokim pozicijama, možda se trebalo poklopiti više raspoloženih igrača, možda nam je trebalo malo više strpljenja kao protiv Cibone sada u doigravanju. Ali nema tu žala. Stvarno je sezona bila vrhunska.

Spominje se ABA 2 liga?

– Osobno mislim da klubu treba taj iskorak, normalno da treba vidjeti kako stoje financije. Šesta nam je ovo bila godina u Premijer ligi, najnormalnije je imati nove sportske izazove, željeti ići jednu stepenicu više. Dvije godine smo igrali Alpe-Adria kup, što znači da smo bili sposobni igrati dvije utakmice tijekom tjedna. Možda je to bilo ležernije natjecanje, ali su momčadi bile ozbiljne i to su bili prvaci svojih zemalja. Mislim da je ABA 2  dobar iskorak za klub, a sada ćemo vidjeti hoće li doći do realizacije ili neće. U narednih mjesec dana pokušat ćemo doći do odgovora treba li nam ABA, možemo li mi tamo igrati i kakve će biti naše financijske mogućnosti.

Je li se već na neki način počeo slagati roster za iduću sezonu?

– Ideje postoje. Želimo da gro momčadi ostane, mislim da je vrlo bitno da okosnica postoji i da se momčad na to nadoveže. Ako igramo ABA ligu, sigurno će nam trebati igrači koji imaju kvalitetu. Teško je to sada govoriti, ali ja osobno uvijek tražim da barem pet, šest igrača ostane od sezone prije, jer je tako lakše raditi i lakše uklopiti nove igrače. No, kakvo je danas vrijeme i tržište mi sa sigurnošću ne možemo ništa reći. Sve dok su naše financije tako male naši igrači za male novce odlaze i traže kruh preko granice, a to je velik problem.

www.sportcom.hr

Kristian Sirotich