MAVRINCI Susret skupine C Alpe Adria Cupa: Adria Oil Škrljevo – Zalakeramia ZTE 83:75 (26:26, 19:20, 22:15, 16:14). Dvorana Mavrinci. Gledatelja 150. Suci: Terlević, Lenac i Milin (Rijeka). Opunomoćenik: Pjevalica (Rijeka).

ADRIA OIL ŠKRLJEVO: Šarac, Yacoubou 15 (2-4), Štemberger 11, Ušić 10 (2-3), Vranković, Barnjak 12 (4-4), Kolić, Krajina 10 (0-1), Kučan 5 (2-2), Cvitković, Williams 15 (3-3), Krstanović 5.

ZALAKERAMIA ZTE: Thompson 10 (2-2), Gulyas 4, Szabo 6, Ware 12 (8-8), Durazi 8 (2-3), Bago 4 (0-1), Farkas, Papp 2, Agafonov 12 (2-2), Doktor 7, Kis, Glebov 10.

Košarkaši »Adria Oil Škrljeva« upisali su drugu pobjedu u C skupini Alpe Adria Cupa, napravili mali koračić prema drugom krugu i doigravanju četvrte sezone natjecanja 16 klubova iz sedam europskih država. Poslije »Brna« dobili su mađarsku »Zalakeramiju ZTE« praktički u preslikanom susretu. Nakon 20 minuta s previše lako primljenih poena, u posljednje dvije dionice zaigrali su obranu, pa se Mađari više nisu mogli sastati sa šutom. Na drugoj strani raspucao se Ash Yacoubou, dok je Brian Williams je majstorski vukao konce igre. Za kraj, Williams je prekrasnim ulazom izmamio ovacije s tribina.

– Počeli smo nikako, mekano u obrani. Puno smo griješili u napadačkom dijelu, nismo bili brzi, lopta je sporo išla i to je Mađarima išlo u prilog. U prvom dijelu primili smo 28 poena u reketu. U nastavku nam je pomoglo 15 napadačkih skokova, Ušli smo u dobar ritam šuta. Imali smo i samo deset izgubljenih lopti, što je optimum, nije bilo divljanja – kaže Damir Rajković, trener »Adria Oil Škrljeva«.
Ukrajinsko krilo Andrij Agafonov lako je ubacio osam poena u prve četiri minute (10:12). Kada su domaći riješili taj problem, načinili su seriju 9:0. Međutim, uši su u seriju promašaja i pogrešaka, što su Mađari iskoristili i uzvratili serijom 10:2. Prva dionica završila je miroljubivih 26:26. Baš kao i šest dana ranije protiv “Brna”, obrana Škrljevčana primila je previše poena, pa je trener Rajković grmio na predahu.

Problemi su se samo gomilali. Kapetan Barnjak je u 15. Minuti već imao tri osobne pogreške, a ubrzo je parket u bolnom grču napustio Stipe Krstanović, kojem je stradao gležanj. Pokazalo se da ozljede ipak nije teže naravi, ako je bio izgubljen za ovaj susret, nastup u subotu protiv “Cibone” ne bi trebao biti upitan. Nakon deset izjednačenja i 21 promjene vodstva (ukupno 24), prvih 20 minuta okončano je minimalnom prednošću gostiju. Trica i »krađa« Asha Yacouboua uz asistenciju za Briana Williamsa, koji je položio uz pogodak iz dodatnog slobodnog bacanja, donijeli su domaćima vodstvo (55:51) sredinom treće dionice, koje više nisu ispustiti iz ruku. Na otvaranju posljednje četvrtine Yacoubou i Barnjak su dvjema uzastopnim tricama donijeli domaćima plus 14 (79:65, 35’). Kraj priče. I dobar uvod za subotu i gostovanje »Cibone« na startu Premijer lige, utakmici koja je za Škrljevčane puno važnija od ove protiv Mađara.

– Imamo izuzetno težak raspored na startu, a samo ime »Cibona« donosi težinu. Međutim, ove pobjede nam puno znače za samopouzdanje –zaključuje Rajković.