Vrlo dobri kastavci i puno grešaka košarkaša Škrljeva učinilo je utakmicu neizvjesnom do zadnjih trenutaka…

KASTAV – ŠKRLJEVO 69:76 (19:18, 9:11, 17:27, 24:20)

KASTAV: Miletić 13, Ivandić 9, Domnik 3,Saftić 4, Barnjak 25, Dobrić 11, Vodopić 2, Ratko, Prpić, Plazibat, Maljevac 2,Benković.

ŠKRLJEVO: Mitić 1, Amančić, Surina 9,Bjelanović 13, Modić 13, Gržinić 4, Trbović 2, Kozlevčar 6, Prostran 2, Kraljić10, Cvitanović 7, Velčić 9.

Nakon kratke stanke u polusezoni, ponovno je krenula A2 liga košarkaša u kojoj krećemo s prve pozicije, a već prvo kolo nastavka donijelo je uvijek nezgodno gostovanje na Kastvu. Početak utakmice bio je priželjkivan za trenera Dragojevića, jer su njegovi košarkaši koševima Modića, Surine i Cvitanovića poveli sa 2:11 već u trećoj minuti, međutim kastavci se svojom serijom vraćaju u utakmicu na 9:11. Gržinić sa četiri bacanja, Mitić, Modić i Velčić čine seriju Škrljeva i povećavaju na 9:18, da bi naši košarkaši ponovno neforsiranim početničkim greškama poklanjali lopte kastavcima koji ih znalački koriste i preko Barnjaka, Dobrića i Ivandića kažnjavaju.
Puno grešaka s obje strane donijelo je i malo napada, na kastavsku izgubljenu loptu, škrljevčani bi izgubili dvije i tako se igralo i mučilo do poluvremena koje završava sa mršavih 28:29, u poluvremenu u kojemu smo imali čak 14 izgubljenih lopti, te samo 20 ?! šuteva na koš (7/10 za dva, 2/10 za tri) uz 9/15 slobodnih bacanja.
Početkom drugog poluvremena košarkaši Škrljeva kao i na početku utakmice povećavaju svoje vodstvo, međutim nikako ne uspijevaju prelomiti i riješiti utakmicu, već ponovno greškama i poklonjenim loptama vraćaju Kastav u igru. Kraljić sa tri trice, te Velčić i Kozlevčar povećavaju prednost na 14 poena razlike, Cvitanović (7p, 13 sk, 3 bl) kontrolira reket, blokadama i osvojenim loptama pokreće par kontri, a taktika „pusti juniora“ koštala je domaćine jer je Bjelanović pogodio šest šuteva te zadržao prednost. Ipak uporni domaćini svojom energijom i po treći put se vraćaju u utakmicu, ali više nije bilo vremena za eventualni preokret.
Nakon ovakve utakmice možemo samo zabilježiti bodove sa naše strane i dobar debi Cvitanovića i Kraljića, te odličnu utakmicu juniora Bjelanovića koji je osim preciznosti pokazao i vještinu, te razumijevanje igre, dok domaćinima i treneru Paviću čestitamo na borbenosti i zalaganju, te su u potpunosti zaslužili pljesak vrlo dobro popunjene dvorane na Kastvu.