Alkari u vatrenoj atmosferi odnijeli bodove spasa‼️
Košarkaši DepoLink Škrljeva porazom od Alkara 102:78 u posljednjem kolo HT Premijer Lige za ostanak završili su nastup u ovogodišnjoj sezoni HT Premijer lige, izborivši ostanak u društvu najboljih što je bio primaran cilj. Na žalost lošija koš razlika protiv Bosca udaljila je je Zelene od doigravanja za prvaka Hrvatske i susreta sa Splitom u četvrtzavršnici.
Koševima Imre Polutka (4) i Mirka Jukića Alkar ima prednost 6:0 nakon minutu i pol igre. No, DepoLink Škrljevo se vraća i u 3′ već je 6:6. Gosti na krilima Polutka, Ivana Svaline koji je pogodio jednu tricu, a prije svega Amerikanca Christian Sean Peevya koji je postigao šest koševa i to uz dva dodatna bacanja nakon prekršaja nad njemu odlaze na isteku desete minute do plus trinaest 26:13.
Početkom druge četvrtine Zeleni dolaze na minus šest 20:26 nakon je Deryck Thoton pogodio za tri, Martin Jelić za dva, te nakon što je Luka Barišić pogodio oba bacanja. Sinjani se ne daju pa na pogon Peevya odlaze na najveću prednost od plus šesnaest 23:39 u 15′. Kod DepoLink Škrljeva budi se kapetan Mario Rajčić koji zabija devet koševa u nizu za minus osam u 18′ i rezultat 31:39. Na veliko odmor otišlo se prednošću Alkara nakon što je sedam sekundi prije kraja Lovre Bašić zabio tricu i zaradio dodatno slobodno bacanje zbog prekršaja Roberta Kujundžića. Prednost gostiju nakon druge četvrtine rezultat je prije svega nakon katastrofalne realizacije šuta za tri Zelenih koji su imali 4-16. Najučinkovitiji nakon prvog poluvremena bio je igrač Alkara Peevy koji je postigao 14 koševa, dva više od Thortona na strani domaćina.
Prije svega odličnom igrom Polutka koji je zabio deset koševa za četiri minute u nastavku Alkar odlazi na plus šesnaest pa u 25′ na semaforu stoji 45:61, a u 27′ i plus osamnaest 50:68. Na isteku tridesete minute prednost gostiju iznosila je 56:82, pa je tu prići bio kraj.
Do kraja utakmice igralo se u revijalnom tonu pa je trener Damir Rajković dao prigodu Vigu Bartu, i Luki Čošiću koji su zabili 12 odnosno 10 koševa. Najviše koševa na utakmici zabio je Polutak 24, dok je najučinkovitiji bio Thorton s 20 koševa, 7 asistencija i 7 skokova. Ligu napušta Gorica, Alkar je bez kvalifikacija izborio ostanak, dok će Zabok u kvalifikacije za ostanak u ligi.