PORAZ OD CIBONE U DRAŽENOVOM DOMU
Cibona je rutinski u posljednjem jesenskom kolu HT Premijer lige, utakmici odigranoj u Draženovu domu, došla do još jedne pobjede, savladavši DepoLink Škrljevo 82:57.
Cibona otvara utakmicu sa plus osam, pa u 3′ stoji 8:0 za domaćina. Dvije minute kasnije gosti smanjuju na 8:4 nakon što su poentirali Robert Kujundžić i Martin Jelić. Ipak, do kraja prve četvrtine domaćin odlazi na plus dvanaest 24:12 nakon što se razigrao Krešimir Ljubičić, koji je zabio 8 koševa, isto kao i Sven Smajilagić.
Početkom druge četvrtine DepoLink Škrljevo dolazi na minus osam 24:16 i ima napad za još smanjenje rezultata, ali su tu Zeleni stali. Cibona stvara razliku i u samo tri minute dolazi na plus devetnaest u 15′ pri rezultatu 35:16. Na isteku prvog poluvremena Vukovi imaju velikih plus devetnaest 48:29. Razigrao se Ivan Majcunić koji je postigao 9 koševa uz dvije trice. Za prvih dvadeset minuta kod Škrljeva najučinkovitiji bio je Luka Barišić sa devet postignutih koševa.
U drugom poluvremenu prednost Vukova je samo rasla, pa je na isteku tridesete minute na semaforu stajalo + 26 za Cibonu pri rezultatu 69:43. Smajilagić se nakon tri četvcrine zaustavio na 17 postignutih koševa , dok je Blaž Mesiček postigao 11.
Ostatak utakmice, točnije posljednjih deset minuta proteklo je u čekanju kraja utakmice, jer se pobjednik odavno znao. Domaćin je zabijao, a gost imao problema sa postizanjem koševa.
Najučinkovitiji na utakmici bio je Smajilagić sa 17 postignutih koševa, dok je kod Zelenih najviše koševa postigao Barišić 14.
Gosti sa Škrljeva nastupili su bez kapetana Maria Rajčića koji je ponovno osjetio bol u zglobu.
Foto: Marin Sušić / KK Cibona