Košarkaški klub Adria Oil Škrljevo priprema se za mini prijelazni rok, koji starta 9. prosinca i traje pet dana. U svlačionici Zelenih moglo bi biti vrlo živo. Nakon što se se Klub sporazumno rastao s centrom Draganom Šekeljom, ugovor ističe Anti Gospiću, koji je potpisao do kraja polusezone.

Uprava na čelu s Vicom Sepom povukla je prve poteze u svezi dovođenja novih pojačanja. Novi igrač Škrljeva postao je Arkim Martin Robertson iz otočne države Granada na Karibima.

Ovaj 206 centimetara visoki i 109 kilograma težak košarkaš, srednjoškolsku košarku igrao je u Granadi, dok je sveučilišnu od 2014.-2017. godine igrao u SAD-u, gdje je nastupao za sveučilišta Western Oklahoma i Cal State Fullerton. Po okončanju sveučilišne košarkaške karijere, Robertson se zaputio u Brazil, gdje je proveo prošlu sezonu, a prije dolaska na Škrljevo, sezonu je započeo u Čileu.

Prvi nastup za Zelene Martin, kako ga zovu u Klubu, imat će u utorak, 3. prosinca 2019. kada Adria Oil Škrljevo igra susret 4. kola Alpe Adria Cupa u češkim Pardubicama, dok će se domaćoj publici predstaviti 13. prosinca kada na Mavrincima gostuje Zadar. Uprava Škrljeva još pregovara s nekoliko igrača, a imena će biti objavljena početkom prijelaznog roka.

MATE MANDIĆ novi igrač našeg Kluba! Mate je rođen 20.01.1998. godine, visok je 196 cm i igra na poziciji beka. Košarkašku karijeru je započeo u KK Zagreb, gdje s mlađim kategorijama osvaja Prvenstvo Hrvatske. Nakon Zagreba prelazi u Cibonu, gdje dvije godine za redom osvaja juniorsko Prvenstvo države. Početkom sezone 2015/16 godine potpisuje profesionalni ugovor sa Cibonom, za koju je nastupao do prelaska u Vrijednosnice Osijek 2018. godine. Ovu sezonu započinje u Zaboku, te u ovom prijelaznom roku žutu boju mijenja za zelenu! Za juniorsku reprezentaciju Hrvatske igrao je na Europskom prvenstvu u Turskoj, gdje je bio zajedno sa našim Barnjakom. Trener Rajković: „Mate je mladi igrač, ali sa dovoljno iskustva u HT Premijer ligi, agresivan u obrani i okomit prema košu, konkretan igrač sa energijom, te smatram da će nam pridonijeti i podignuti razinu obrane momčadi, vjerujem da će ovo biti uspješna suradnja za njega i nas.“