Preuzeto sa Sportcom.hr 

Košarkaši Adria Oil Škrljeva nekako još uvijek žale za prigodom koju su propustili u Jazinama protiv Sonik Puntamike.

Josip Barnjak i suigrači svjesni su da se poraz u posljednjoj minuti mogao izbjeći.

– Dobro smo otvorili utakmicu, ali onda je Sonik preuzeo inicijativu. Dva puta smo se vraćali, moguće je i  da smo se potrošili u tome pa nam je nedostajalo mirnoće u otvorenim šutevima. U zadnjoj četvrtini, kada je svaki koš postao bitan, mi smo se držali do minutu i pol prije kraja na egalu i na kraju izgubili pomalo nerealnom razlikom. Nijanse su odlučile, jedna lopta, jedan promašeni šut. Da smo par dobrih odluka donijeli tijekom utakmice mislim da je mogla biti drugačija priča.

Adria Oil Škrljevo ove sezone gubi kada se na velik broj izgubljenih lopti nadoveže loš šut s vanjskih pozicija.

– Izgubljene lopte su nam velik problem, kao i šut također. Izradimo dobre šuteve i ne uspijevamo ih pogoditi. Ne znam zašto nam se uvuče taj nekakav strah na šutu, na treninzima to uopće ne izgleda tako. A jasno je da ne možeš dobiti gostujuću utakmicu bez stabilnog šuta. Na domaćem terenu je to malo drugačije. Kako kompenzirati šut? Pokušavamo s obranom, pokušali smo i s prekršajima, imali smo duplo manje slobodnih bacanja nego Sonik, što isto malo utječe na rezultat. No, činjenica je da nismo imali previše raspoloženih igrača, a utakmica je bila na mali broj poena.

Problem šuta možda bi se uskoro mogao riješiti dolaskom Frana Pilepića, ubačaji s perimetra njegova su specijalnost, iako stoji činjenica da se vraća nakon dužeg perioda neigranja.

– Ne znam u kakvoj je skroz formi, ali sigurno će sa svojim vanjskim šutom biti od velike pomoći. Kada poveže dvije trice dobit ćemo sigurnost, to nam nedostaje. Osim toga, najstariji je igrač u našoj ekipi, pomoći će savjetom i iskustvom.  

Košarkašima Adria Oil Škrljeva slijedi, uvjetno rečeno, malo lakši raspored, Hermes na Mavrincima pa onda Dubrava na gostovanju.

– Da raspored je takav da smo se mogli približiti vrhu da smo uspjeli pobijediti Sonik u Jazinama. Hermes moramo doma dobiti, znatno su slabiji nego prvu utakmicu, ali ne treba nikoga podcjenjivati već se maksimalno angažirati.

Prošle godine u ovo vrijeme Josip Barnjak nije se baš naigrao košarke, ozljede su mu bitno poremetile planove, ali za sada je sve OK.

– Nakon svake utakmice samo kažem neka sam zdrav i dobro je. Ako izdržim do kraja sezonu na ovaj način to će biti super. Barem jednu sezonu da izdržim kako treba. Prošlo je jedanaest utakmica, dobro je i zahvalan sam samo s time. Sve drugo će doći, zaključit će Josip Barnjak.

Raspored i trenutno stanje na tablici možete pronaći na službenim stranicama HKS-a.

HT premijer liga