Nakon poraza na gostovanju u Osijeku, ovoga vikenda nam u goste dolazi momčad sinjskog Alkara..

Alkar je trenutačno na 6.mjestu koje dijeli sa Osijekom, ima omjer 6 pobjeda i 8 poraza, međutim pet pobjeda ostvario je u prvom dijelu prvenstva kada je u prvih pet kola savladao Kaštelu, Split, Zagreb i Škrljevo, te Zabok u 8.kolu. U drugom dijelu prvenstva bilježe tri poraza (Split, Zagreb i Šibenik) te pobjedu protiv Kaštele.
Škrljevo je u Sinju pružilo klasičnu škrljevsku gostujuću utakmicu, na poluvremenu 25:37, sigurna i dobra naša igra, te vodstvo do 36 minute, kada domaćini uz podršku sinjske publike preokreću i dolaze u vodstvo od 60:59. U preostale tri minute domaćini uspijevaju zadržati minimalno vodstvo i konačnim rezultatom 63:59, bodovi ostaju u Sinju.
Momčad Alkara predvodi par iskusnih igrača, prvenstveno Tešina, Gaurina, Glavinić i Kanaet, međutim subota je nova prilika za nove bodove Škrljeva u svojoj također bučnoj navijačkoj atmosferi dvorane Mavrinci.

Škrljevo bez trenera Naglića dočekuje Alkar – U bitnom susretu protiv Sinjana košarkaši Škrljeva bit će sutra bez svojeg trenera Aramisa Naglića, koji je nakon jednog rutinskog pregleda zadržan u Thalassotherapiji Opatija. Srebrnom košarkaškom olimpijcu koji je prošlog kolovoza navršio 50 godina utvrđeni su problemi sa srcem i morat će ostati na dodatnim pretragama, najvjerojatnije do ponedjeljka. Momčad bi na Mavrincima protiv Alkara (19 sati) trebao voditi Naglićev pomoćnik Mirko Ščekić.

Bek Dino Stipčić uvjeren je u pobjedu: Alkar mora na pobjedu ako želi u Ligu za prvaka, a nama trebaju bodovi da bismo imali bolji skor s njima u eventualnom nastupu u Ligi za ostanak. Imali smo plus 15 na poluvremenu u Sinju, ali nam se onda dogodio već toliko puta viđeni pad u trećoj četvrtini i nismo izdržali. Ekipa je sada spremna, svi su zdravi i idemo po pobjedu, poručuje Stipčić.