Košarkaši Adria Oil Škrljeva u petak će zaključiti treći krug HT Premijer lige.

Od 18 sati momčad trenera Damira Rajkovića na Mavrincima dočekuje Zabok, u isto vrijeme u Zadru Sonik Puntamika igra protiv Šibenke.

Ove dvije utakmice odlučuju i o petom mjestu, Škrljevčane do petog mjesta vodi samo jedan scenarij, onaj koji kaže da će oni pobijediti Zabok, a Šibenčani biti bolji od Sonika.

Nadaju li se takvom ishodu u Mavrincima?

– Kada ne odlučuješ o sebi, teško je gledati u tuđe dvorište. Mi moramo gledati samo sebe, odigrati što bolje protiv Zaboka, dobiti tu utakmicu i na taj način završiti taj regularni dio. To je naš najosnovniji cilj, a sada što se događa dalje, tko će doći u sljedećim utakmicama, sačekat ćemo malo i onda se za to pripremiti. Ne treba ići predaleko, reći će Damir Rajković, trener AO Škrljeva.

U slučaju pobjede nad Zabokom, a po svemu prikazanom ove sezone valja je očekivati, momčad Adria Oil Škrljeva dohvatit će svoju 18. pobjedu, što je učinak iznad svakog očekivanja.

– To stvarno predstavlja veliko zadovoljstvo i to nam treba biti cilj, tome ćemo težiti. Dobra je sezona iza nas, šteta bi bilo ne okruniti je još jednom pobjedom. Osamnaest pobjeda bi stvarno bio lijep učinak na kraju sezone. Jesam li se tome nadao? Nisam, moram priznati da nisam. Naročito kako je sve to neizvjesno izgledalo na početku, uz neke igrače koji su prvi put zaigrali u Premijer ligi, uz dva igrača koja su dolazila iz ozljeda, Barnjak nakon čitave godine neigranja. Sve se lijepo složilo i to je bilo veliko zadovoljstvo, ali još uvijek nismo završili i o tome ćemo tek pričati, kaže trener Adria Oil Škrljeva.

U nekakvom očekivanom raspletu Škrljevčane bi u doigravanju mogao zapasti Split.

– Split, Cibona, Gorica. Sve tri momčadi su u igri. Ništa se još ne zna, zaključit  će Rajković.

Damir Rajković