Košarkaški Škrljeva u subotu 11.04.2015. igraju na Mavrincima prvo kolo kvalifikacija za prvu ligu.

Nakon što je ždrijebom odlučeno razigravanje u A-1 ligama za prvaka i za ostanak, isti je proces ponovljen i u slučaju kvalifikacijske lige za plasman u najviši rang sljedeće sezone. Prvaci pet skupina u A-2 ligi i ove će godine ukrstiti koplja u deset kola kroz nešto više od mjesec dana. Prvak mini-lige steći će pravo izravnog plasmana u A-1 ligu dok će drugoplasirana momčad u doigravanje s pretposljednjom momčadi iz A-1 lige za ostanak.

Škrljevu je udovoljen zahtjev da prvo kolo bude slobodno, košarkaše Aramisa Naglića još čeka obveza posljednjeg kola ove subote protiv Pule 1981 na Mavrincima u 19:30 sati. Zapadna će skupina tako završiti tjedan kasnije od ostalih, ali će Škrljevčani imati tri dana više za pripremu kvalifikacija. Na startu će ugostiti Podravac, potom slijedi gostovanje u Požegi pa domaći ogled protiv Hermes Analitice te gostovanje kod Jazina. Ždrijeb je vrlo dobar za Škrljevo, budući da se s glavnim konkuretnima za A-1 ligu sastaju u posljednja dva kola kada će moći izravno odlučivati o putnicima u A-1 ligu.

Aramis Naglić, trener Škrljeva: Raspored je solidan, dobro je da smo u prvom kolu slobodni budući da završavamo tjedan kasnije od ostalih konkurenata. Dobro je i to što prvu utakmicu igramo kod kuće, ali i posljednju, i to s Jazinama pa će nam biti lakše ukoliko se u zadnjem kolu o nečemu bude odlučivalo. Sve je sada u našim rukama. Moramo što bolje ući u kvalifikacije, imamo dovoljno vremena utrenirati se i doći u pravu formu do prve utakmice.

Potpuni raspored A-1 kvalifikacija:

01. kolo (08.04): Podravac – Jazine, Požega – Hermes Analitica, Škrljevo slobodno
02. kolo (11.04): Jazine – Požega, Škrljevo – Podravac, Hermes Analitica slobodna
03. kolo (14.04): Požega – Škrljevo, Hermes Analitica – Jazine, Podravac slobodan
04. kolo (18.04): Škrljevo – Hermes Analitica, Podravac – Požega, Jazine slobodne
05. kolo (21.04): Hermes Analitica – Podravac, Jazine – Škrljevo, Požega slobodna
06. kolo (25.04): Jazine – Podravac, Hermes Analitica – Požega, Škljevo slobodno
07. kolo (02.05): Požega – Jazine, Podravac – Škrljevo, Hermes Analitica slobodna
08. kolo (05.05): Škrljevo – Požega, Jazine – Hermes Analitica, Podravac slobodan
09. kolo (09.05): Hermes Analitica – Škrljevo, Požega – Podravac, Jazine slobodne
10. kolo (12.05): Podravac – Hermes Analitica, Škrljevo – Jazine, Požega slobodna