Nakon sastanaka radne skupine te jučerašnjeg dana posvećenog ženskoj košarci, danas (18. lipnja) je u središtu pažnje bila muška košarka.

Sastanci su se održali u prostorijama hotela Hilton Garden Inn u Zagrebu kako bi se poštivale mjere fizičkog distanciranja koje su i dalje na snazi, a najprije su se okupili članovi Stručnog savjeta za mušku košarku na čelu s predsjednikom Savjeta, Dinom Rađom.

Kako smo već naglasili, HKS i inače u ovo doba godine održava radne skupine u cilju što bolje pripreme za iduću sezonu, no ove su godine pandemija koronavirusa i njene posljedice dodatno naglasile potrebu i značaj komunikacije. Hoće li biti moguće nastaviti kao i prošle sezone ili će morati doći do promjena?

Razgovaralo se o opcijama sustava natjecanja za sljedeću sezonu HT Premijer lige, Prve muške lige i mlađih kategorija, uključivši i do ove sezone više nego uspješan projekt Jedinstvene kadetske lige. Na dnevnom redu je svoje mjesto zauzeo i Kup „Krešimir Ćosić“, kao i Druge i Treće muške lige te će generalni stavovi biti predstavljeni Upravnom odboru HKS-a.

Na sljedećem se sastanku, što izuzetno veseli, našlo svih dvanaest (12) predstavnika perjanice hrvatskih košarkaških natjecanja – HT Premijer lige. Iako je posljednji sastanak klubova održan sredinom veljače na završnici Kupa „Krešimir Ćosić“, u uvjetima pandemije mnogo se toga promijenilo i važnije je no ikada čuti kako klubovi dišu i s kakvim se preprekama suočavaju.

Kao i predstavnicima ženskih klubova dan ranije, i HTPremijerligašima predstavljene su sve aktivnosti Saveza, kao i inicijative prema državnim tijelima, a bio je tu i obavezan podsjetnik na promjene u licenciranju trenera za natjecanja za sezonu 2020/21.