Vrlo dobrom igrom, vodstvom kroz cijelu utakmicu, naši su košarkaši zasluženo odnijeli bodove iz Pule…

STOJA – ŠKRLJEVO 81:87 (14:20, 23:20, 23:23, 21:24)

STOJA: Drobnjak, Antolović, Bulešić 5, Mezulić 15, Dasko 5, Ivanković 3, Kordiš 34, Tumpić 9, Vinko 2, Đugum 8, Pajković, Valić.

ŠKRLJEVO: Mitić, Škerjanec, Kukec 12, Ahančić 2, Modić 7 ,Gržinić, Trbović 18, Prostran 9, Kozlevčar 4, Šarčević, Surina 26, Velčić 9. Rex

Tradicionalni derbi susreti između Stoje i Škrljeva uvijek nude dobru košarku, neizvjesnost i napetu završnicu. Tako je bilo i ove subote u Puli u sedmome kolu, ponovno dobre, ambiciozne ekipe i sa po šest pobjeda i jednim porazom. Krenulo je vrlo dobro za naše košarkaše koji koševima Velčića i Modića otvaraju susret, da bi sa dva prodora Surine vodili 8:13 u ‘6. Nažalost Surina dobiva i jači udarac, te se u utakmicu vraća tek pretkraj poluvremena, međutim odlično ga mijenja sve bolji Trbović koji sa pet poena zaključuje našu vrlo dobru četvrtinu 14:20. Trbović (18p, 6sk) nastavlja seriju sa novih pet poena i škrljevčani izgledaju vrlo dobro i kontroliraju igru, posebno dobro funkcionira napadački skok Prostrana (9p, 9sk/7SkN) i Modića (8sk) koji donose nove napade za svoju ekipu. Davor Velčić (9p, 13sk, 6 as) u par navrata dobro razigrava suigrače, pogotovo juniore Kukeca i Amančića koji koriste nečuvanje, te uz pomoć Kozlevčara kontrolira skok u oba reketa. Taktika domaćih u obrani je bila „pusti juniora“ što im se i osvećuje kada Kukec (12p) novom tricom povećava razliku na 22:33, međutim već tada razigrani prvi strijelac lige, rovinjanin Sandro Kordiš (igrao u Škrljevu prije 4.sezone) nastavlja svoju seriju poena, često sa dodatnim bacanjem, te sa 11 poena uz Mezulićeva dva bacanja čini seriju Stoje i vraća rezultat na obećavajućih 37:40 nakon 20 minuta igre.

Problemi sa osobnim pogreškama Modića i Prostrana, tjeraju trenera Dragojevića na njihovu manju minutažu, što domaćini koriste i vraćaju utakmicu u egal 45:47, da bi ipak nakon tehničke i faula u obrani u samo 20-tak sekundi Prostran izletio iz igre u ’27minuti. Đugum sa par skokova u napadu i Kordiš drže korak, te se igra koš na koš, da bi tricom Surine 3.četvrtina završila 60:63.
Ubrzo i Modić tehničkom za prigovor izlazi sa pet penala, ali serija Surine ne staje (14 poena u nizu), te praktički sam drži napadačku igru Škrljeva. Ipak sa tri trice u nizu Tumpića domaćini konačno prelaze u vodstvo 73:69, ali ono kratko traje, Surina sa tri trice i Trbović vraćaju prednost Škrljevu. Tumpić od junaka postaje tragičar nakon ishitrene trice, skoka u napadu, ponavlja šut ali oba promašuje, da bi Trbović sa šest uzastopnih bacanja priveo utakmicu kraju i velikom veselju naših košarkaša.
Istarska mini turneja u tri kola (Pazin, Labin i Pula) donijela nam je i tri pobjede, međutim protiv direktnog konkurenta u borbi za naslov pobjeda vrijedi i više. Povijest se ponavlja, jer ovo je treća pobjeda Škrljeva u dvorani Stoje u tri godine, međutim sve su utakmice bile preslike ove, neizvjesne do samoga kraja.
Raspored nam kako smo i najavili donosi samo derbije, pa nam u subotu (nakon tri kola vani) donosi Crikvenicu, ekipu koja nas je jedina pobijedila prošle sezone, a to je ujedno dobar poziv za navijače i garancija dobre utakmice.