Uvijek teško gostovanje u Puli niti ovoga puta nije prošlo bez neizvjesnosti i napetosti, međutim škrljevčani nastavljaju svoj niz pobjeda…

PULA 1981 – ŠKRLJEVO 73:87 (23:19, 23:26, 13:24, 14:18)

PULA 1981: Sijamhodžić 11, Perdija 21, Božić 2, P.Grašo, A.Grašo 9, Radunić 10, Gurgurev, Mohorović, Krizman 9, Konjević, Rakić 11, Puh.

ŠKRLJEVO: Mitić, Gaćeša, Ivanovski 6, Modić 7, Jugo 16, Trbović 12, Zorić 7, Filipović 31, Šarčević, Velčić, Lipovščak 2, Kučan 6.

Prošle sezone prvi poraz Škrljevu nanijela je ekipa Pule, te je gostovanje u Pattinagiu uvijek teško i neizvjesno. Tako je krenula i ova utakmica, domaćini sa tri trice Perdije odlično startaju, dok Škrljevo iste promašuje, pa tek Filipović uspijeva u reketu poenima pratiti domaćina, da bi puležani u ‘7 minuti odmaknuli na 16:11. Ulaskom Trbovića (12p) i Zorića (7p, 7 sk.) škrljevčani uspostavljaju ravnotežu, te se na kraju četvrtine odlazi sa 23:19. Filipović i Jugo nastavljaju svoje serije pogodaka i drže utakmicu u egalu, par grešaka i poklonjenih lopti ponovno daje prednost Puli, pa domaćini nošeni publikom agresivno i rastrčano ne dozvoljavaju preokret i konstantno drže prednost. Ipak Škrljevo dobiva četvrtinu i na odmor se odlazi sa minimalnim zaostatkom od 45:46, sa šutom za tri 1/8 i devet izgubljenih lopti.
Drugo poluvrijeme donijelo je čvršće Škrljevo, a nezaustavljivi Filipović (31p, 16 sk, 5 as.) sa dva zakucavanja podiže svoju ekipu, koja Modićevom i Kučanovom tricom konačno čini manju prednost na 55:62. Domaćinima tada ponastaje snage, Jugo i Lipovščak uz Ivanovskog brzim kontrama drže visoki ritam trčanja, Zorić i Trbović uz Filipovića poentiraju sve u reketu i utakmica odlazi na stranu naših igrača. Do kraja vrlo zanimljive i prave natjecateljske utakmice obje ekipe daju šansu svim igračima, te konačni rezultat 73:87 donosi nove bodove na konto košarkaša Bakarskog zaleđa.

Nakon utakmice trener Škrljeva Zoran Kizo Dragojević:

“Znali smo da će biti teško, pogotovo nakon odigranih par kola u kojima su protivnici bili preslabi, ovo je bila sasvim drugačija utakmica, obje ekipe su igrale i željele pobjedu, loše smo šuterski otvorili utakmicu, znali smo da moramo utakmicu prelomiti u trećoj četvrtini, te da se ne smijemo dovesti u egal u posljednjih deset minuta i evo čestitam dečkima i jedne i druge ekipe na dobroj i fer utakmici koja je zadovoljila dobro popunjene tribine.”