U derbiju susjeda, u vrlo teškoj, rastrganoj i borbenoj utakmici naši su košarkaši bili spremniji uzeti nove bodove…

U 9.kolu naši košarkaši su gostovali u Kraljevici kod povratnika u drugoligaško društvo. Lijepo ispunjene tribine uz bučnu podršku i domaćih i gostujućih navijača dočekale su igrače što je dalo dodatnu draž uvijek zanimljivom lokalnom derbiju.

Prva četvrtina u potpunosti je pripala domaćim košarkašima. Škrljevo nema odgovor na izuzetno agresivnu obranu Kraljevice, a mlakom igrom u obrani dozvoljavaju se lagani poeni domaćina. Taktika domaćeg trenera “pusti juniora” isplatila se i Kraljevica nakon 10 minuta ima velikih +9.

Ulaskom raspoloženog Gržinića u drugoj četvrtini razlika se smanjuje i prednost prelazi na našu stranu no novi pad koncetracije u finišu poluvremena koriste domaćini i s 3 trice odlaze na odmor s prednošću od 4 poena koju naši igrači uspijevaju anulirati te se u zadnju četvrtinu ušlo s rezultatom 56:56.

Umjesto očekivanog preokreta i mirnog privođenja utakmice kraju dolazi do potpunog raspada u igri Škrljeva koje ostaje bez postignutog koša više od 4 minute što domaćini koriste i odlaze na 66:56. Surina napušta igru zbog 5 osobnih, Modić zarađuje isključenje zbog odgurivanja protivnika i situacija je bila nimalo obećavajuća za zelene, ali tada naši dečki konačno podižu tempo igre i agresivnost, domaći igrač Konjević zarađuje isključenje iz istog razloga kao i Modić, Prostran i Velčić zabijaju važne trice, Šarčević kupi važne lopte u napadu i u zadnju minute se ulazi u potpunom egalu. Tada presuđuje prisebnost Prostrana koji zabija slobodna bacanja dok na drugoj strani Bobanović promašuje 3 od 4 bacanja, te važna dva boda odlaze na Škrljevo.

Rezultatski zanimljiva košarkaška utakmica u kojoj smo vidjeli najmanje košarke, a puno više poteza primjerenih nekim drugim borilištima, kao i potpuno izgubljeni sudački dvojac koji je svojim odlukama iznervirao i domaće i goste te dodatno naelektrizirao atmosferu na tribinama. Srećom incidenata nije bilo.

Sada nam slijedi domaći ogled s Karlovcem. To je ekipa koja se voli nadigravati u duhu košarkaške igre pa pozivamo sve navijače, a posebno one koji su nas bodrili u Kraljevici, da dođu u subotu na Mavrince podržati naše dečke i uživati u košarkaškoj predstavi dvije ekipe koje žele igrati košarku. To nažalost prošle subote nisu mogli vidjeti.

KRALJEVICA – ŠKRLJEVO 71:73 (23:14, 19:24, 14:18, 15:17)

KRALJEVICA: Paštar, Marečić, Govorčin 17, Mandić, Protega 11, Konjević 19, Ravnić, Đurić, Frančišković, Miletić 4, Perić 3, Bobanović 17.

ŠKRLJEVO: Mitić, Amančić, Kukec, Škerjanec, Modić 12, Gržinić 19, Trbović 9, Prostran 13, Kozlevčar 1, Šarčević, Surina 11, Velčić 8.