»Škrljevo« je u sjajnoj atmosferi, u dramatičnoj završnici, svladalo »Cedevitu«, aktualnog prvaka Hrvatske i pobjednika Kupa Krešimira Ćosića samo sedam dana ranije u Šibeniku!

»Škrljevo« je u sjajnoj atmosferi, u dramatičnoj završnici, svladalo »Cedevitu«, aktualnog prvaka Hrvatske i pobjednika Kupa Krešimira Ćosića samo sedam dana ranije u Šibeniku! Istina, na parket dvorane u Mavrincima istrčala je šarena zagrebačka momčad, sa samo četiri igrača koji su večer ranije bili u momčadi koja je u ABA ligi dobila Karpoš Sokoli iz Skoplja (James, Žganec, Musa i Arapović), ali ostat će zapisano da je na premijeri zagrebačkog u Mavrincima slavilo »Škrljevo«.

Junaci pobjede domaćina bili su sjajni Amerikanac Brian Williams, koji je odigrao partiju života (29 poena uz šut 8-12 za dva i 2-4 trice, sedam skokova, šest asista i tri ukradene lopte), te Antonio Boban, koji je na ulazu u posljednju minutu pogodio važnu tricu (78:74), nakon što je Musa promašio zakucavanje, a 30 sekundi prije kraja uhvatio važnu loptu u napadu s kojim su istekle dragocjene sekunde. Musa je smanjio na 78:77 deset sekundi prije kraja, ali Davor Konjević je bio sigurne ruke s crte slobodnih bacanja osam sekundi prije zvuka sirene. Probao je Musa izjednačiti tricom sa sirenom, ali nije pogodio, što je značilo početak velikoga slavlja domaćih igrača i njihovih navijača na tribini. Ovaj uspjeh ima dodatnu vrijednost za sastav Damira Rajkovića budući da je ostanak praktički osiguran. »Cedevita«? Pamtit će se sjajno zakucavanje Rashada Deane Jamesa u stilu onih na »All Star« vikendima.

Ovo je velika i slatka pobjeda. Pokazali smo momčadski duh, jer smo uspjeli smo okrenuti nakon minus devet u trećoj dionici. Štemberger je povezao pet poena, vratio rezultat u egal i otvorio utakmicu.  Brian Williams nosio nas je tijekom cijele utakmice, dok smo Bobana, povratnika poslije bolesti, dugo čekali. Počeo je igrati na kraju treće i početkom posljednje dionice… – ocjenjuje Damir Rajković, strateg domaće momčadi.

Tremu domaćih na otvaranju gosti su iskoristili za nisku od devet poena (3:11, 3′). Međutim, kada su domaći zaigrali čvršće u obrani, kada je Brian Williams povezao napad, razmak se brzo počeo smanjivati (11:13, 5′), a na početku druge dionice ga nije ni bilo (21:21). Šteta je što se domaći nisu mogli sastati sa šutom za tri poena (jedna od prvih 12, do kraja utakmice 9-16!), u protivnom rezultat ne bi bio plus četiri za goste (23:27). No, nisu ni gosti briljirali u šutu za tri poena (jedna od prvih devet, ukupno 5-23!), a »more promašenih zicera« otvorili su šansu inspiriranom domaćinu. Williams tricom, a potom i Štemberger ulazom među divove i polaganjem uoči zvuka sirene za kraj druge dionice donijeli su vodstvo 40:34 i ovacije s tribina.

Trica Bobana donijela je prednost 47:43 (25′), ali gosti su uzvratili sa devet poena u nizu za minutu i pol igre, ali nisu prelomili utakmicu, što ih je na kraju skupo koštalo. Inspirirani domaćin osjetio je prigodu…

ŠKRLJEVO – CEDEVITA 80:77 (17:21, 23:13, 16:25, 24:18)

SD Mavrinci. Gledatelja: 600

ŠKRLJEVO: Cook 3 (1-2), Štemberger 11 (1-2), Perković 6 (2-2), Konjević 13 (5-6), Williams 29 (7-8), Boban 9 80-2), Hrnjkaš, Radunić 9, Molnar, Dubelj, Juričić

CEDEVITA: Žganec 7 (3-4), Musa 17 (3-4), James 26 (5-6), Buljević 2, Rogić 5, Lončar, Bundović 13 (2-2), Vučić, Arapović 6, Ramljak 1 (1-2)

Slobodna bacanja: Škrljevo 16-22, Cedevita 14-18
Skokovi: Škrljevo 31 (11-20), Cedevita 44 (17-27) Trice: Škrljevo 10-28, Cedevita 5-23

www.novilist.hr Foto: Sergej DRECHSLER
http://www.novilist.hr/Sport/Kosarka/Ushit-u-Mavrincima-Skrljevo-svladalo-aktualnog-prvaka-Hrvatske-Cedevitu?meta_refresh=true