Iako su naši košarkaši došli na 60:66 dvije minute prije kraja, šibenčani su znali privesti utakmicu u svoju korist.

Trebalo je proči skoro dvije minute da momčadi uhvate svoj napadački ritam,ali kad je Halilović ubacio prvi koš na utakmici, obje strane su se raspucale te se odmah počelo igrati koš za košem. Predvođen svojom centarskom linijom, Šibenik je držao inicijativu tokom prve četvrtine, ali Škrljevo im nije dopuštalo da otiđu na neku veću prednost. Kad se činilo da će Šibenik na kratko odmor otići s +3, Štemberger ubacuje novu tricu za domaćine te četvrtinu zaključuje s rezultatom 18-18.

U drugoj četvrtini Škrljevo je više držalo vodstvo, iako se i dalje igralo koš za košem te ta prednost nikada nije prelazila više od dva poena. Šibenčani tada traže time-out te se nakon njega inicijativa opet dolazi u njihove ruke. Međutim, druga četvrtina je bila čista preslika prve, u kojoj je Šibenik radio male serije, ali bi se Škrljevo stalno vraćalo. Šibenik je uspio na poluvrijeme otići s +2, 33-32.

Treća četvrtina pokazala se ključnom u ovome susretu. Šibenik je podigao intezitet u obrani te je u potpunosti zagušio Škrljevo, koje je izgubilo svoj ritam u napadu, To je rezultiralo serijom od 16-0, koja je donijela gostima rezultat 41-60 pred zadnju četvrtinu. Šibenik je zadržao isti tempo i u zadnjem kvartalu te dvobje o pobjedniku više nije bilo. Na krilima Briana Williamsa ipak je domaćin uspio ublažiti svoj poraz.

Brian Williams bio je najbolji igrač Škrljeva sa 16 koševa te 4 asistencije. Odličan je bio i njegov sunarodnjak, Nick Cook s 11 koševa i 10 skokova. Antonio Boban nije puno zaostao za Williamsom te je susret završio s 14 koševa. Kod Šibenika je najbolji bio Ive Ivanov s 20 koševa i 7 skokova.

Škrljevo – Šibenik 60-74 (18-18, 16-18, 7-24, 19-24)

Škrljevo: Williams 16, Boban 14, Cook 11, Štemberger 11, Perković, Juričić, Konjević 5, Dubelj 3

GKK Šibenik: Ivanov 20, Radovčić 3, Badžim 10, Bašić 11, Pandurić, Turkyilmaz 4, Petani 9, Siriščević 7, Halilović 10.

www.basketari.com