05.05.2018, Čavle; HT Premijer liga – PLAYOFF

KK Škrljevo – KK Cibona 62:61 (18:12, 15:13, 17:20, 12:16)

Škrljevo: Šarac 12, Štemberger 18, Jashari, Ušić 2, Barnjak 7, Boban, Hrnjkaš, Perković 6, Konjević 12, Furlan, Janc, Stipčić 5.
Cibona: Bilinovac 4, Uljarević 6, Ratkovica 6, Žorić 17, Ćorić, Gilbert, Novačić 12, Bošnjak 2, Rozić 10, Ljubičić 4.

Statistika utakmice: http://www.fibalivestats.com/u/HKS/871670
Snimka utakmice: https://www.youtube.com/watch?v=CCOMiJjdybg

Prije početka utakmice okupljeni su gledatelji imali priliku pljeskom pozdraviti kadete FSV-a pod vodstvom trenera Mladena Šarčevića koji su izborili F4 Jedinstvene kadetske lige.

Utakmicu bolje otvara Škrljevo, te na krilima publike do kraja prve četvrtine ostvaruju vodstvo od 6 koševa razlike. Izjednačena druga četvrtina također pripada domaćinima tako da ekipe na odmor odlaze rezultatom 33:25 za Škljevo. U redovima Škrljeva najefikasniji je u tim trenucima bio Konjević sa 9 koševa , dok je kod Cibone najbolji bio Ivan Novačić sa 10 postignutih koševa.

U drugom poluvremenu intezitet utakmie podiže se na višu razinu, kako na parketu tako i na tribinama. Pet koševa razlike za Škrljevo (50:45) značilo je da će odluka o pobjedniku ove utakmice pasti u posljednjoj četvrtini.

Drama u posljednjoj četvrtini na kraju ipak ima happy end. Cibona je do izjednačenja i minimalnog vodstva stigla dvije minute prije kraja utakmice. U borbi koš na koš do kraja je ipak do pobjede stigla momčad Škrljeva koja je nošena fanatičnom podrškom s tribina izborila treću utakmicu u Zagrebu koja se igra ovu srijedu u 18:00 sati.

Najbolji pojedinci utakmice bili su Siniša Štemberger (18p, 2s, 3a) za Škrljevo i Luka Žorić (17p, 10s) kod Cibone.

Izjave trenera:
Damir Rajković (KK Škrljevo)
” Ovo je najveća pobjeda Škrljeva ove sezone, ujedno i prva u povijesti protiv Cibone. Ova utakmica je nagrada za naš rad cijele ove sezone. Željeli smo i htjeli, unijeli smo dodatnu energiju i kontrolirali susret većim dijelom utakmice. Iskoristili smo mogućnost koju smo dobili i stigli do pobjede”

Ante Nazor (KK Cibona)
“ Čestitam pobjedniku. Iako je susret došao u izjednačenje, moramo biti pošteni i reći kako je Škrljevo imalo kontrolu tijekom cijele utakmicu, od početka do kraja. Nismo uspjeli naći pravi ritam, tek na kraju utakmice. Sport je pravedan i nagradi bolju momčad, a to je večeras bilo Škrljevo. Mi se okrećemo trećoj utakmici u Zagrebu, koja će biti teška, kao i svaka protiv Škrljeva ove sezone. Nadam se da ćemo popraviti sve greške iz ove utakmice i dati sve od sebe da pobijedimo”