Najboljom prezentacijom ove sezone naši su košarkaši uspješno prošli gostovanje u Pazinu…

GHIA STAFF – ŠKRLJEVO 66:100 (10:16, 19:28, 11:29, 26:27)

GHIA STAFF: Turčinović 2, A.Ćus 6, P.Ćus 3, Fabris, Krnjus 4, J.Ćus 2, Daus 5, Mlekuš, Perić 14, Brajković, Grubiša 6, Belina 24.

ŠKRLJEVO: Mitić, Kukec 8, Gržinić 11, Tomić, Trbović 18, Surina 18, Modić 15, Prostran 6, Šarčević 10, Škerjanec, Velčić 12, Kozlevčar 2.

Čvrstom i agresivnom igrom škrljevčani su odlično otvorili obrambeni dio, pogotovo zatvorivši Belinu kojiemu Modić nije dao primiti loptu, međutim u napadu su ponovno promašivani otvoreni šutevi, pa je u ‘8 semafor pokazivao tek 5:10. Ipak skokovima u napadu Modića (13p u 14min) i Prostrana (6p, 7as, 6sk) otvaraju se nove prilike i četvrtina se dobiva sa 10:16. Domaći solidni u obrani, dok u napadu promašuju par zicera koje Škrljevo kažnjava. Vrlo brzo je Surina skupio 4 penala (’14), međutim šut konačno počinje služiti naše košarkaše koji prvu tricu postižu tek u ’18 (Trbović), da bi u te dvije minute dvije trice stavio još junior Kukec i jednu Trbović (18p, šut 7/9), pa se na poluvrijeme odlazi sa 29:44. Belina je kod domaćih usamljen u napadu, tek povremeno mu se priključuje solidni Perić, dok se Daus nakon 11 trica Lošinju u ovoj utakmici nije raspucao. Ponajbolja dionica obrane ove sezone ne dopušta domaćinima poene u trećoj četvrtini, Škrljevo čini seriju 4:19, te semafor u novoj gradskoj dvorani u Pazinu u ’27 pokazuje na velikih 33:63. Velčić (12p, 8sk, 3 as) i Trbović nastavljaju poentirati, pridružuju im se kapetan Šarčević (double double 10p, 10 sk) i Surina (17p, 6sk, 2bl),te se razlika stalno povećava. Trener Dragojević sa četiri juniora u sastavu stalno rotira i drži visoki ritam utakmice koji do kraja diktiraju Gržinić i Surina, te iako je utakmica riješena naši košarkaši osjećaju da igraju vrlo dobru utakmicu, te ne posustaju, agresivno i čvrsto odigravši do kraja postižu i stotku za novo slavlje, po prvi puta u novoj Gradskoj dvorani.

Trener Dragojević nakon susreta: “Konačno smo odigrali onako kako želimo od početka sezone, imamo brze i snažne igrače i danas smo to iskoristili. Šut nije išao od početka, ali rekli smo dečkima da odigraju samo čvrsto, te da ulaze u kontakt i ulazima, a ne šutom, razbijemo zonu domaćina. Kada smo to odigrali otvorio se i šut, ali sam inzistirao da do kraja odigramo maksimalno agresivno i brzo, što je i rezultiralo visokom pobjedom. Pazinu i treneru Ćusu želim sve najbolje u daljnjem dijelu prvenstva, a u vjeren sam da će ova ekipa pomrsiti račune i iznenaditi neke od jačih momčadi, ako se ne shvate maksimalno ozbiljno. Pohvalio bih svoje dečke, od prvog do osmog seniora, na poštenom odnosu prema igri i obavezama, kao i ova četiri juniora koji su dali veliki obol u ovoj pobjedi”