Košarkaši Adria Oil Škrljeva pobijedili su vodeću momčad austrijske Superlige Dukes Klosterneuburg u drugom kolu Alpe Adria Cupa na Mavrincima.

Škrljevu je trebao petominutni produžetak za pobjedu koja je na kraju izvojevana u infarktnoj završnici jer su domaći imali pola koša prednosti, a gosti gađali sa zvukom sirene, ipak prekasno.

– Mislim da smo odigrali snažno i energetski na visokom nivou. Vidi se da se kockice polako slažu kako napredujemo na treningu, sve više i više treniramo pet na pet. Ovo je bila jedna odlična uvertira za ono što nas čeka u nedjelju, a to je jako važna utakmica protiv Hermesa koju moramo pobijediti, rekao je Antonio Boban koji je pridonio pobjedi sa 17 poena.

Utakmica je bila izjednačena, domaći košarkaši nisu uspjevali napraviti veću razliku od sedam poena u odnosu na goste, a takva se igra nastavila i u produžetku.

– Teška utakmica, za nas pogotovo jer smo loše krenuli u sezonu. U prvom poluvremenu smo imali dosta problema sa tim njihovim pretvaranjem obrane iz zonske u match up, dugo nam je trebalo da se prilagodimo. To je ono što nama još uvijek fali, ta sigurnost, imali smo brzoplete šuteve. Prebrzo šutiramo u tih desetak, 12 sekundi svi žele to riješiti prebrzo, prelomiti i onda dođe do nervoze i nesigurnosti, rekao je trener košarkaša Adria Oil Škrljeva Damir Rajković.

Baš kad bi domaći sa dva koša malo odmakli gosti bi se brzo vratili, zahvaljujući izuzetno raspoloženom iskusniku Predragu Miletiću.

No, nastavku domaći košarkaši su imali boljih dionica, ali gosti se nisu predavali.

– U drugom dijelu je bilo malo boljih izdanja i pojedinaca i momčadi, ali nama je teško bilo igrati na četiri mala njihova cijelo vrijeme. Kad nemaš psihološku stabilnost sve je teže, to se najbolje vidjelo kroz slobodna bacanja jer smo ih promašili čak 13. Na samom kraju utakmice tri promašena. To je sve povezano sa glavom i mislim da s ovom pobjedom i pripremom za nedjelju da će sve doći na svoje mjesto, da će nervoza pasti te će biti lakše igrati. Protivnik je bio motiviran, dobro su posloženi, vidi se da dobro kotiraju u austrijskom prvenstvu, čestitam im na dobroj igri, dodao je trener domaćih.

U nedjelju Škrljevo igra važnu domaću prvenstvenu utakmicu protiv Hermes Analitice, a obzirom da imaju samo jednu pobjedu od početka sezone, novi rezultatski uspjeh nasušna je potreba.

– Znamo gdje su problemi i moramo ih rješavati iz dana u dan i već protiv Hermesa ostvariti novu pobjedu, poručio je Rajković.

VALENTINA PROKIĆ / SPORTCOM
www.sportcom.hr