Košarkaši pulske Stoje nadigrali su škrljevčane u svim elementima igre i zasluženo odnijeli pobjedu, te učinili borbu za prvaka neizvjesnom…

ŠKRLJEVO – STOJA 72:88(19:22, 18:19, 18:20, 17:27)

ŠKRLJEVO: Mitić 6, Amančić, Bjelanović, Kraljić 3, Modić 16, Gržinić 12, Surina 22, Kozlevčar, Prostran, Šarčević, Cvitanović 5, Velčić 8.

STOJA: Premasunac 13, Antolović, Bulešić 14, Mezulić 15, Dasko, Ivanković, Kordiš 30, Tumpić, Vinko, Maljić 7, Đugum 9, Pajković.

Krenulo je vrlo dobro za domaće igrače, koševima Gržinića, Surine i Modića Škrljevo je imalo minimalno vodstvo u prvoj četvrtini, Cvitanović je u uvodnim minutama tri puta blokirao goste, skok je bio solidan, da bi nakon 19:19 sa zvukom sirene Kordiš pogodio tricu sa svoje polovice i nagovijestio dobru večer svoje ekipe. Igralo se koš na koš, sa puno grešaka naših košarkaša, te se na odmor odlazi sa vodstvom gostiju 37:41. Vrlo dobri i koncetrirani gosti koju su znali kako doći do pobjede, disciplinirano su i strpljivo gradili napade, te čekali greške Škrljeva kojih nije manjkalo.

Tek poneki indivudualan potez Surine, Modića ili Gržinića davao je nadu u preokret, ali to nije bila večer naših košarkaša. Čvrsta obrana gostiju rezultirala je i sa puno kontri, da bi u konačnici u posljednjoj četvrtini iskontrirali našu ekipu i zasluženo odnijeli bodove u Pulu i uzvratili za poraz na svojoj Stoji.

Kordiš koji je nosio i dres Škrljeva sa 30 poena je bio neuhvatljiv, međutim odličnu podršku je imao u iskusnom Mezuliću, Premasuncu i Bulešiću, što je uz ostatak ekipe bilo previše raspoloženih igrača spram Škrljeva gdje je Surina sa 19 poena pokazao da se vraća nakon bolesti i ozljede, te Modić i Gržinić, ali premalo za raspoložene puležane.

Velikim pljeskom gotovo 250 gledatelja zapljeskalo je gostima i nagradilo ih za hrabru i dobru utakmicu.

Ovim porazom borba za naslov prvaka je ponovno aktualna, Crikvenica kod koje gostujemo ima samo poraz manje, međutim sve je u rukama naših košarkaša koji ipak mogu i znaju više od predstave koju su pripremili svojim navijačima.

I ovoga puta za vrjeme pauza utakmice plesom su nas zabavljala djeca iz Zumba Kids Škrljevo, te i ovim putem, njima i njihovim roditeljima velika zahvala na sudjelovanju u utakmici, a našu suradnju ćemo nastaviti i dalje.