Mi nemamo dovoljno široki kadar igrača da bismo mogli igrati na razini sa Splitom. S Jazinama ili Kaštelom se ne osjeti toliko kada nam netko nedostaje, ali Split ima širinu. Košarkaši Škrljeva godinu su zaključili porazom u gostima kod Splita.

Završilo je 97:75 za domaće, a iako se Škrljevo dobro držalo do poluvremena nisu uspjeli izdržati ritam ni agresivnost Splita.

Rezultat je realan s obzirom na igru u obrani. Do poluvremena 50 poena, skoro 100 na kraju, očekivano, ako se zna da smo igrali bez Stipčića, Perković je igrao 20-tak minuta. Mi nemamo dovoljno široki kadar igrača da bismo mogli igrati na razini sa Splitom. S Jazinama ili Kaštelom se ne osjeti toliko kada nam netko nedostaje, ali Split ima širinu, agresivno igraju u obrani, imaju puno više jačih utakmica iza sebe jer igraju ABA 2 ligu, kaže košarkaš Škrljeva Siniša Štemberger nakon splitskog poraza.

Škrljevo će imati vrlo kratak odmor jer već 6. siječnja igraju utakmicu Kupa sa Hermes Analiticom na Mavrincima.

Želimo na Final Eight gdje će igrati najbolji klubovi i zato moramo pobijediti Hermes. Doma smo nepobjedivi i to trebamo zadržati. U Kupu je sve moguće, favoriti mogu pokleknuti i trenutno nam je to prioritet. Prvenstvo se nastavlja tek krajem siječnja, dodaje Štemberger.

Ostanak u ligi Škrljevo je osiguralo i zato se već polako počinje spomiljati Final Four u prvenstvu, no iskusni igrač smatra da je još prerano za govoriti o tome.

Tek smo odigrali 11 kola, cijeli drugi dio je ispred nas i teško je bilo šta prognozirati. Dosad smo igrali sa lakšim protivnicima kući, pobjeda u gostima kod Zaboka je bila van očekivanja, no trebali bi poraditi na tome da takvih pobjeda bude još. Da se sa jačim protivnicima držimo do kraja utakmice, a ne samo jednu ili dvije četvrtine kao protiv Splita. Nismo im bili ni blizu. Vidjet ćemo kako će biti kada počnu ozbiljna gostovanja. Izuzev Cibone, Zadra i Cedevite koji su u višoj kategoriji sa svima ostalima možemo igrati ravnopravno. Treba ići utakmicu po utakmicu, bez prognoza, mišljenja je iskusni košarkaš.

Štemberger je iskusnik u momčadi Škrljeva. Bez obzira na godine, još uvijek se odlično nosi sa zahtjevima na parketu.

Cijelu svoju karijeru igram na istom nivou. Možda to ne očekuju od mene, ali očigledno me tijelo dobro služi. Srećom, ozljede su me mimoišle, imam volje i želje, a po meni je to presudno. Iskustvo i čitanje igre u mojim godinama je samo plus. Nadam se da će me zdravlje i dalje služiti, zaključio je 38-godišnji Štemberger.