Nakon velike pobjede nad Cedevitom, Škrljevo je gostovalo u Sinju kod Alkara. Iako su bili blizu, Škrljevčani nisu uspjeli doći do druge uzastopne pobjede u prvenstvu te su poraženi rezultatom 75:73.

Iako je Škrljevo povelo 2:1 na startu, nakon prve četiri minute košarkaši Alkara su vodili 8:2 te su na krilima Hrvoja Vučića održavali prednost kroz prvu četvrtinu, dok je Škrljevo blizu držao Brian Williams sa svojom all-round igrom. Prva dionica završila je s rezultatom 21:13 za Alkar. U drugu četvrtinu gosti su ušli s velikom energijom te se to odrazilo na rezultat. Nakon dvije minute već je bilo 21:21, a od tada se igralo vrlo čvrstih par minuta s malo koševa koje je Alkar ipak bolje iskoristio da otiđe i na +5. Na odmor Sinjani odlaze s vodstvom 32:29.

Prve poene za Škrljevo u nastavku zabija Williams, no Jasmin Perković i Siniša Štemberger tricama donose prvo vodstvo nakon samog starta rezultatom 37:36. Šarac i Kristian Vučić vraćaju prednost Sinjanima, a nakon pogodaka H.Vučića i Vrkića domaći su došli i na +7. Škrljevo se zaredalo s izgubljenim loptama te je Alkar uspio otići u zadnju četvrtinu s 50:42. No, imali su gosti s Primorja početkom nove dionice ponovno pravi odgovor za Alkar. Serijom 7-0 koju je Williams zaključio tricom smanjuju na -1, a iako većim dijelom utakmice nismo gledali pretjerano raspoložene napade to se na završetku promijenilo.

Kada je Davor Konjević 4 minute prije kraja izjednačio rezultat, ofenziva obaju momčadi je eksplodirala. Duo Vučića ubacio je trice za Alkar, a svojim šutevima uzvraćaju im Konjević i Williams. Nakon polaganje Svaline, Alkar u zadnju minutu ulazi s +4, no Štemberger tricom smanjuje na minimalnu prednost. Sinjani su nastavili zabijati, Williams s druge strane promašio jedno bacanje, ali iskupio se brzo novom tricom, no niti to nažalost nije pomoglo. Obrana Škrljeva jednostavno nije mogla zaustaviti neumoljivi napad Alkara na kraju te se domaći provlače sa slavljem od 2 razlike.

Prvi čovjek Škrljeva bio je Brian Williams s 23 poena, 7 asistencija i 4 ukradene lopte. Dobro izdanje imao je i Siniša Štemberger koji je ubacio 17 poena te tome dodao 6 skokova i 4 asista, a bitno je za spomenuti da je ovaj udarni duo Williams-Štemberger odigrao svih 40 minuta. Dvoznamenkasti su bili još Davor Konjević(12 poena) i Jasmin Perković(10 poena). Hrvoje Vučić predvodio je slavljenike s 23 poena i 8 skokova.

Izjave trenera:

Damir Milačić, Alkar:
Ono što moji igrače rade na treningu sada su napravili i u utakmici. Ovo je jako bitna pobjeda, ali ne smijemo uletjeti. Mislim da su ključan podatak na utakmici 22 asistencije, od čega je Svalina isporučio njih 10, ali treba naglasak staviti i na briljantnu obranu. Ova momčad Škrljeva je jako dobra, da su bili u ovom sastavu od starta bili bi među osam. Nama je ovo odličan zalog za Kvarner i sada idemo s puno više samopouzdanja u naredne dvoboje. Ništa nije gotovo, ali ova momčad zaslužuje poštovanje i treba je podržati do samog kraja.

Damir Rajković, Škrljevo:
Čestitam Alkaru na pobjedi. Znali smo da nas u Sinju očekuje paklena atmosfera i znali smo da će Alkar biti bolji nego u prijašnjim susretima. Mene jedino žalosti što nismo prelomili u nekim trenutcima, nakon čega se ušlo u neizvjesnu završnicu u kojoj je domaće nosila publika. Borba za opstanak će biti neizvjesna, dosta je do kraja i svatko tu svakog može pobijediti.

Sljedeća utakmica Škrljevo čeka 14.3. doma na Mavrincima, a gost je Šibenik.

Alkar-Škrljevo (21:13, 11.16, 18:13, 25:31)

Alkar: Boban 0, Svalina 9, Modrić 4, Dominović 2, F.Vučić -, Vrkić 7, Gaurina 13, Bilandžić -, Zupic -, Šarac 7, H,Vučić 23, K.Vučić 10.

Škrljevo: Cook 6, Štemberger 17, Juričić -, Boban 5, Hrnjkaš -, Perković 10, Konjević 12, Radunić 0, Williams 23, Molnar -, Dubelj 0.

www.basketari.com