U neizvjesnoj i napetoj utakmici domaćin je u posljednjoj sekundi izborio produžetak, međutim pobjeda je pripala našim košarkašima…

BOROVO – ŠKRLJEVO 92:103

Utakmica 7. kola: Borovo – Škrljevo 92:103 (21:23, 21:21, 22:21, 20:19, 8:19).

BOROVO: Katavić 12 (7-10), Bekavac 30 (6-9), Rajsić 14 (0-1), Pusić 13 (1-2), Škrlec 9 (5-6), Đerić, Knežević, Gosak 4, Horvat 10, Hummel, Atancaković, Bogdanović.

ŠKRLJEVO: Milekić 18 (6-10), Modić 10 (5-10), Jugo 20 (8-11), Filipović 21 (7-8), Kučan 3, Mitić, Šljuka 12 (1-2), Lipovščak, Trbović 12 (1-2), Zorić, Sarčević, Velčić 7.

Slobodna bacanja: Borovo (19-30), Škrljevo (28-43). Trice: Borovo (5-27), Škrljevo (11-27).

Kolo prije kraja kvalifikacija bila je prilika domaćim košarkašima za upisati prvu pobjedu, međutim i Škrljevu su trebali bodovi da bi ostali u utrci za drugo mjesto koje vodi u razigravanje sa posljednjim prvoligašem. I igralo se koš na koš, te su naši košarkaši imali laganu prednost od par poena, međutim nikako se škrljevčani nisu uspijevali odmaknuti na veću prednost. Ipak koševima Juga, Filipovića i Milekića uspijevaju gosti otići na 16:23, ali domaćini preko raspoloženog Bekavca i Rajsića vraćaju svoju ekipu u egal (21:23) na kraju prvih 10 minuta. Nažalost brojnim načetim i ozljeđenim igračima priključuje se i Kučan, pa je treneru Dragojeviću dodatno sužen manevarski prostor, ali Filipović pa Šljuka sa tri trice ponovno dovode Škrljevo u vodstvo, ali nikako više od pet poena koji domaćini smanjuju, te se na odmor odlazi sa 42:44. Izlaskom zaštićenog Rajsića radi pet osobnih priliku dobiva i odlično ju koristi Horvat koji postiže poene u seriji i nikako ne dopušta Škrljevu rezultatski odmak, dok gosti uz previše promašenih slobodnih bacanja, kontrolu utakmice gube i sa izgubljenim loptama i obrambenim skokom. Visoki Pušić nakon nervoznog razdoblja i hlađenja na klupi nastavlja sa skokovima u napadu (8 nap, 12 obr), te tako pruža suigračima nove napade iz kojih nerijetko postižu koševe u posljednjim sekundama napada. prvaci zapada kako se bliži kraj utakmice povećavaju vodstvo i dvije minute prije kraja iznosi 72:80, te se činilo da je pobjeda osigurana, ali domaćin smanjuje, koševima Modića iz slobodnih bacanja Škrljevo vodi 78:82, Bekavac je 24 sekunde prije kraja uzvratio trcicom (81:82). Modić je s dva nova slobodna bacanja donio gostima 81:84, ali devet sekundi prije kraja domaćin je imao dva slobodna bacanja. Bekavac je zabio prvo, promašio drugo. Gosak je uhvatio loptu u napadu i sa zvukom sirene poentirao za 84:84! U dodatnih pet minuta domaći ulaze oslabljeni jer su sa pet osobnih ostali bez Pušića i Škrleca, Škrljevo bez Modića, ali Trbović postiže dvije trice, Velčić još jednu i na najbolji način razbijaju domaću zonu i uporne domaćine koji tek u produžetku ostaju bez daha i bodova.
Čestitke slavoncima na vrlo dobroj i borbenoj utakmici, nažalost opet su ostali bez bodova, pa im od srca želimo da je u posljednjem kolu zabilježe, dok su nama oni bili potrebni u pratnji Kaštele, te će vrlo vjerojatno sraz Kaštela- Škrljevo odlučiti o drugoplasiranom.

Prilika je ovo bila i za posjetiti Grad Heroj, naš Vukovar, te odati počast hrabrim hrvatskim braniteljima na braniteljskom groblju. Nakon utakmice ugošćeni smo u Općini Vrbanja, na samom kraju Slavonije, gdje smo upoznali sve čari i slasti slavonskih delicija, pa je i fešta mogla potrajati do dugo u noć. Ovim putem zahvaljujemo svima koji su nas ugostili (obitelj Iljić, Sep i Općina Vrbanja), a nadamo se uskoro ponovnom posjetu ili uzvraćanju gostoprimstva.