U derbiju začelja HT Premijer lige, koji je odigran pred 400 gledatelja u dvorani na Mavrincima, ekipa Adria Oil Škrljeva pobijedila je rezultatom 93:62 Alkara iz Sinja i tako “pobjegla” s pretposljednjeg mjesta na prvenstvenoj ljestvici.

Važnost utakmice kao da je svezala ruke igračima oba sastava, pa je publika prvi koš na utakmici vidjela nakon dvije i pol minute igre, i to tricu Karla Uljarevića. Domaćin odmah postiže još četiri koša u nizu za rezultat 7:0, pa trener Alkara Srđan Helbich poziva minutu odmora. Odmor je dobro došao gostima, koji nakon minutu i pol dolaze na izjednačenih 7:7, a potom i u prvo vodstvo 11:14 u devetoj minuti. Ipak, na mini-odmor odlazi se s rezultatom 16:16.

Druga četvrtina u znaku je stalnog vodstva gostiju u prvih pet minuta. Ipak, nakon petog izjednačenja u petnaestoj minuti (26:26), domaćin prelazi u vodstvo koje ne ispušta do velikog odmora, na koji Adria Oil Škrljevo odlazi s devet razlike – 42:33. U prvih dvadeset minuta kod domaćina najučinkovitiji bio je Uljarević s 14 postignutih koševa te Karlo Lebo sa šest, dok je kod gostiju Hrvoje Vučić postigao 11 koševa.

Nastavak utakmice u znaku je Adria Oil Škrljeva, koje se odmah odvaja na plus 15 u 23. minuti i rezultat je 50:35. Alkar je stao, a domaćin je pogađao iz gotovo svih pozicija, pa pri kraju treće četvrtine ima 31 koš prednosti.

Posljednjih deset minuta bila je samo formalnost, jer su Zeleni u 34. imali prednost i 38 razlike (84:46). Na kraju – 93:62 i predaja pretposljednjeg mjesta Alkaru. Kod domaćina Karlo Uljarević postigao je 19, Brian Williams 15, a Marko Šarac 13 koševa. Najučinkovitiji kod Alkara bili su Joshua Jalen Brown i Bruno Markulin s 14 postignutih koševa.