ZADAR Susret 7. kola HT Premijer lige košarkaša: Sonik Puntamika – Adria Oil Škrljevo 75:60
(15:26, 19:15, 19:11, 22:8). Dvorana Jazine. Gledatelja 80.
Suci: Gracin, Mustapić (Zagreb) i Ivan Šverko (Rijeka).

SONIK-PUNTAMIKA: Jurjević 7, Banić 12, Jukić 10, Petani 18, Segarić 7, Jošić 17, Palčić, Petković, Bašić, Keserović, Špralja 4, Popić.

ŠKRLJEVO: Barnjak 8, Boban, Batur 19, Gospić 24, Riewer 7, Pandurić 2, Vučić, Cvitković, Neković, Kolić, Šekelja.

Košarkaši Sonik Puntamike tek iz trećeg pokušaja ostvarili su prvu pobjedu na svome parketu u Jazinama. Iako je u 15. minuti prvog poluvremena malo tko u dvorani vjerovao u taj scenarij jer je na semaforu svjetlilo +18 (35:18) za Škrljevo  pa ubrzo i 40:22. Sijevalo je sa svih strana po domaćem košu, Ivan Batur i Ante Gospić bili su nerješiva zagonetka za momčad Šime Kraljevića. Međutim, nakon što su se domaćini pribrali, podigli svoju poznatu agresivnost i smirili spomenuti dvojac na poluvrijeme se otišlo na podnošljivih 34:41.

Serijom 7:0 Puntamičani su na početku treće četvrtine i poveli 43:41. Samopouzdanje je domaćinima naraslo do neba, otvorio se vanjski šut, ali je i gostima došao na naplatu zgusnuti raspored od čak 4 utakmice u 10 dana. U tim trenucima jedini raspoloženi igrač u redovima Škrljeva bio je Ivan Batur koji je ravnopravnom držao utakmicu početkom zadnje četvrtine (53:53). A onda se u zadarskom sastavu ukazao nevjerojatni Filip Jošić koji je odigrao utakmicu života. Osim što je imao sjajan šut za tricu (4/5) letio je po terenu u oba smjera, asistirao, pogađao iz teških situacija. Gosti su se predali i Puntamičani su mogli početi slaviti.

Osim Jošića (17 poena) istaknuli su se još  Teo Petani s 18 ubačaja i Emilio Banić (12). Goste su predvodili Ante Gospić (24) i Ivan Batur (19).

Trener Škrljeva Damir Rajković: “Zaslužena pobjeda domaćina. Sve ono što smo dobro odigrali u prvom dijelu nestalo je u drugom poluvremenu. Moram napomenuti kako je itekako bio vidljiv umor zbog velikog broja utakmica u kratko vrijeme. Uz to smo imali skraćenu rotaciju zbog ozljeda tako da smo svakako bili hendikepirani. Isto smo očekivali kako će se početnoj petorci priključiti i ostali sa klupe, ali nismo imali njihovu povratnu reakciju. Time smo ostali uskraćeni za napadački dio, ostali smo bez ideje, a niti u obrani nismo ništa iskontrolirali”.

Vidno zadovoljan Šime Kraljević trener domaćeg sastava ovako je vidio utakmicu: “Umor gostujućih igrača svakako ne umanje želju i htijenje mojih igrača. Znali smo odakle prijeti najveća opasnost i tek u trećoj četvrtini uspjeli smo primiriti ambicije gostiju. Mi se iz tjedna u tjedan dižemo, igramo sve bolje i konačno sve polako dolazi na naplatu. Sad nam slijede dva teška susreta Cibona i Zadar, a ono što za te momčadi moramo posebno korigirati jest ulazak u utakmicu. Dajemo protivniku u početku previše zalihe i tek onda počinjemo igrati”.